Speltips, Leicester – West Ham 22/9: Succélagen i hård cupfajt

Spelbloggare Publicerat: 21 september 2015

Premier Leagues stora överraskningar, Leicester och West Ham, drabbar samman i den tredje rundan av Ligacupen under tisdagskvällen. Vi undrar oss om ena sidan inte får bära ett alldeles för stort favoritskap.

Fyran mot trean. Vem i hela världen hade kunna tro att det skulle se ut så för Leicester respektive West Ham, sex matcher in i serien? Succéer är bara förnamnet.

Överprestationer eller ej. Flyt eller ej. Det är svårt att säga. En sak som däremot är allt säkrare – det är att båda så småningom kommer sjunka i tabellen. För toppen håller man helt enkelt inte; snart hinner verkligheten ifatt.

Leicester har varit jämnare i sina prestationer med tre vinster och tre oavgjorda. Från den andra rundan här i cupen avancerade man vidare efter 4-1 borta mot Bury. En inte lika stabil vinst som siffrorna visar på, även om den var välförtjänt. De två sista målen kom i de absoluta slutminuterna när motståndarna behövde pusha upp positionerna och blev blottade.

West Ham fick stå över den andra rundan eftersom de fick en Europabiljett från förra spelåret, detta genom att vinna fair play-ligan – att man med andra ord var det schysstaste laget i Premier League. Det mest oväntade är kanske inte att West Ham vunnit fyra matcher av de inledande sex i serien, utan vilka dessa kommit mot: Arsenal, Liverpool, Manchester City (alla på bortaplan!) samt Newcastle. Torskarna? Leicester och Bournemouth, hemma.

West Ham handikappspelas

Alltid speciella förutsättningar när det vankas cupmatcher, framförallt orsakat av att det kan vara svårt att veta med vilken motivation klubbarna kliver in i den specifika cupen. Låter som att dessa två har rätt lika tankar om Ligacupen; att man kommer satsa för att avancera vidare, men samtidigt rotera runt rejält. Av Leicester fick vi det svart på vitt i matchen mot Bury.

En som väntas få spela, sannolikt från start, är West Hams Andy Caroll, som varit skadad under den första delen av spelåret. En spelare som annars skulle platsa från start i de flesta PL-startelvorna. Ingen stjärna, men alltjämt okej. Ökar West Hams aktier en del.

I seriens inbördesmöte, på Boleyn Ground, vann Leicester med 2-1 – nu är det omvänt. Kanske passande för West Ham? De har ju varit fenomenala på bortaplan, i de matcher där de inte behöver föra dansen. Från en 2-1-vinst borta mot Manchester City kommer man nu – den tredje raka trean – medan Leicester var nära att falla mot Stoke, men hämtade in 0-2 till 2-2 i andra halvlek.

Det är klart att Leicester ska vara favoriter, men nu när oddsen på dem nere och snurrar runt dubbelt, lämnar det värde åt andra hållet – West Ham +0,5 mål (asian handicap), detsamma som dubbelchansen X2, smakar fantastiskt till 1,95x.

Speltips:

Speltips: West Ham +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 22/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leicester 2,00 ladbrokes logo
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
West Ham 4,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,81 unibet logo
Under 2,5 mål 2,05 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: