Speltips, Leksand – Djurgården 27/1: Pressat möte just ovanför kvalstrecket

Emil Jakobsson Publicerat: 27 januari 2015
Leksand - Djurgården 27 januari 2015
Foto: Bildbyrån

Leksand och Djurgården är de två lagen precis ovanför kvalstrecket och mötet mellan de två lagen kommer bli ett riktigt tufft möte mellan två lag som inte har råd att förlora.

Visst, Djurgården har inför tisdagens matcher åtta poäng ner till Brynäs precis under strecket men med 14 omgångar kvar kan väldigt mycket hända. Speciellt med tanke på att formen inte direkt är den bästa just nu.

Djurgården kommer till mötet mot Leksand med två raka förluster och fem förluster på de sex senaste matcherna. Nu senast föll de med hela 1-5 hemma mot Skellefteå och innan det föll de med 3-2 efter förlängning mot jumbon Modo.

Bortaplan har varit en av Djurgårdens absolut största svagheter den här säsongen. De har vunnit 14 matcher hemma i Stockholm men bara fyra på bortaplan. Senast de vann på bortaplan var mot Modo den 13 november, efter det har det blivit tio raka förluster. Djurgården hade tillbaka Mikael Samuelsson nu senast vilket givetvis är ett lyft, han spelade drygt 17 minuter mot Skellefteå.

Mot Leksand har de två raka förluster, 1-2 nu senast i Globen på annandagen och även 5-3 senast lagen möttes i Tegera Arena i november.

Vunnit fyra av fem senaste hemmamatcherna

Leksand är samtidigt ett otroligt svagt lag och de kommer behöva kriga rejält för att slippa kvalspel. Men de verkar ha hittat rätt de senaste veckorna när spelet sett något bättre ut och resultaten har börjat komma. Nu senast slog de däremot Brynäs med 3-2 i den blytunga streckstriden. Under deras fyra senaste matcher har de bara förlorat borta mot Skellefteå, de övriga tre matcherna har de vunnit.

Nu senast mot Brynäs blev nyförvärvet Mattias Guter en matchvinnare med ett mål och en assist. Guter spelade tidigare i Djurgården och är förmodligen väldig taggad inför mötet mot sin tidigare klubb.

Dessutom har Leksand vunnit fyra av deras fem senaste hemmamatcher och trots allt detta får vi 2,3 gånger pengarna att de vinner hos generösa Nordicbet. Redbet är nere på 2,02 och de flesta bolagen ligger i skrivande stund runt 2,15. Vi synar Nordicbet på deras oväntat höga odds på ettan.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Leksand 2,3 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,95 comeon logo 3 000 kr
Djurgården 2,95 comeon logo 3 000 kr
Under 4,5 mål 2,0 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,91 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Leksand, 1:an
Odds: 2,3 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 27/1 kl 19:00
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo