Speltips, Leksand – Malmö 2/4: Mäktig sjunde avgörande

Emil Jakobsson Publicerat: 2 april 2015
Leksand - Malmö torsdag 2 april 2015
Foto: Bildbyrån

Wow, vilken matchserie detta är. Självklart ska en svängig och spännande matchserie som den här avgöras genom en sjunde och helt avgörande match. Torsdagen kommer bli en riktig hockeyfest och frågan är om fansen i Skåne eller Dalarna får fira?

Det har varit en svårtippad men otroligt underhållande matchserie där båda lagen har haft kniven mot strupen men rest sig och vunnit när det krävts som mest. Det tre tidigare matcherna som spelats i Tegera Arena mellan dessa två lag under detta direktkval har slutat med två hemmasegrar och en bortaseger och resultaten har varit 3-4, 4-3 och nu senast 2-1.

Vilken matchbild får vi se nu? Leksand saknade mängder av viktiga spelare här tidigare under serien och det märktes på deras spel. Nu har de fått tillbaka de flesta omen Mattias Ritola saknar enormt och det syns verkligen att Johan Ryno spelar skadad då han inte alls har samma fart eller driv i sitt spel.

När man analyserar sju raka matcher mellan två lag känner man sig lätt som en skiva som hakat upp sig men det är värt att trycka på igen, Leksand är starka på hemmaplan. Det var där de tog den absoluta majoriteten av sina poäng under SHL:s grundserie och de spelar med ett helt annat lugn inför sin egen publik.

Match sex nu senast nere i Skåne där Malmö var det hemmalaget som vann med 6-3 och segern grundlades i den första perioden som de vann med 3-2.

– Det var riktigt roligt att spela i dag. Vi är starka så det är skönt. Hela gruppen gör en riktigt bra match från start, sa tvåmålsskytten Mathias Tjärnqvist till Viasat efter matchen.

Har inget att förlora, kan tala för Malmö

Precis som varit inne på tidigare är detta två lag som inte har sin styrka i defensiven och det har varit tydligt under denna matchserie. Det har blivit i snitt 5,83 mål per match och de tre matcherna i Tegera Arena har snittat 5,66 mål.

Vi får bara 1,74 för över 4,5 mål vilket vi anser är för lågt och med tanke på hur jämn denna matchserie varit och hur Leksand många gånger tidigare vikit ner sig när det gäller som mest lockas vi inte av 1,67 på att hemmalaget fixar SHL-platsen.

Malmö vann nu senast med 6-3 och kommer till matchen mot Leksand med självförtroende och väldigt lite att förlora. De slår underifrån, spelar på bortaplan och har ingen press. Raka motsatsen kan man säga om Leksand som kommer från en förlust, har redan förlorat en hemmamatch mot Malmö och har precis allt att förlora. Vi har sett det förr, inte minst med Leksand i huvudrollen, hur lag med allt att förlora krymper och inte vågar spela ut i en sjunde och avgörande match.

Personligen värderar jag Malmös chanser till avancemang till ungefär 2,1 och flera spelbolag gör samma värdering men hos Betway får vi hela 2,35 för Malmö inklusive förlängning och det är taget enligt mig.

Tips: Betway har idag släppt en ny bonus genom oss. Nya kunder får i stället för gratisspelet värt 500 som det var tidigare hela 100% bonus upp till 1 000 kronor. Passa på, lås upp er bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Leksand 2,2 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,5 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Malmö 3,25 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 2,1 titanbet logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,74 comeon logo 3 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Malmö inklusive eventuell förlängning
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 2/4 kl 19:00
TV:  tvtio logoviasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo