Speltips, Leksand – Malmö 27/3: Studsar de tillbaka på hemmaplan?

Emil Jakobsson Publicerat: 27 mars 2015

Leksand - Malmö 27 mars 2015 match 5Ett skadedrabbat Leksand förlorade borta mot Malmö med 3-1 nu senast och frågan är om de orkar studsa tillbaka på hemmaplan?

Leksand saknade fyra av sina fem bästa forwards nu senast och det märktes helt klart. Vårt spel att Malmö skulle vinna satt med andra ord fint. Inför match fem mellan lagen på fredag står det klart att Mattias Ritola missar resten av säsongen samt att Toni Kähkönen är tillbaka efter sin avstängning.

Sedan är det oklart om Johan Ryno eller Jens Bergenström är tillbaka eller inte men precis som vi skrev i speltipset nu senast, om det kort innan nedsläpp ännu finns frågetecken är de garanterat inte hundra procent friska även om de kommer tillbaka och frågan är hur mycket de kan bidra med.

Målspel på gästerna

Leksand vann senaste hemmamatchen mot Malmö efter att de tappat en 4-0-ledning till 4-3. Malmö vann dessutom seriens första bortamatch mot Leksand med 4-3.

Man får 2,55 för en bortaseger inklusive förlängning men med tanke på vilka svängdörrar det varit i de tidigare matcherna kommer vi testa ett annat spel, nämligen att Malmö gör över 2,5 mål till oddset 2,6 gånger pengarna.

Leksand har trots allt förlorat 15 av de 17 senaste matcherna och släppt in minst tre mål i 15 av deras 17 senaste matcher. Malmö har gjort 4, 2, 3 samt 3 mål under deras fyra matcher mot Leksand nu. Malmö gjorde samtidigt mest mål av samtliga lag i Hockeyallsvenskan under grundserien och har gott självförtroende efter segern nu senast samt segern i match ett i Dalarna.

Även på hemmaplan har Leksand släppt in en hel del mål, under deras nio senaste hemmamatcher har de släppt in i snitt 4,11 mål. Visst ska de vara skillnad på SHL och Hockeyallsvenskan men Malmö har bevisat att de står upp bra mot Leksand och deras sju mål på två bortamatcher mot Leksand är ett tydligt kvitto på det.

Vi ser Malmö över 2,5 mål till 2,6 som ett bättre spel än Malmö inklusive förlängning som ger 2,55.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Leksand 2,0 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,0 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Malmö 3,6 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 2,07 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 1,75 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Malmö över 2,5 mål
Odds: 2,6 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 27/3 kl 19:00
TV:  tvtio logoviasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo