Speltips, Leksand – Modo 22/3: Dags att resa sig ur askan

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2016

Modo tog en tung 5-0-seger i det första mötet. Nu måste Leksands IF resa sig och stoppa blödningen omedelbart för att inte SHL-kvalet ska gå förlorat direkt.

Att spela mot Modo i ett SHL-kval är inte ett drömscenario, det har Leksands IF redan fått erfara. Den första matchen i den potentiellt sju matcher långa matchserien om en SHL-plats till nästa säsong slutade med en mycket komfortabel seger för Modo, 5-0.

Det har under många år i svensk hockey diskuterats om SHL de facto är en stängd liga, i den bemärkelsen att det är på tok för svårt för hockeyallsvenska lag att ta sig upp till SHL och att systemet är utformat så att SHL-lagen enkelt ska kunna förnya sina kontrakt. Det är en diskussion som i mångt och mycket dött de senaste säsongerna, som en direkt följd av att flera lag från Hockeyallsvenskan nu tagit steget upp till SHL.

Trots det finns det fortfarande en viss skillnad i klass mellan lagen i Hockeyallsvenskan och SHL, vilket inte minst syns när det inte handlar om det bästa allsvenska laget mot det sämsta SHL-laget. Modo är, trots att de slutade näst sist, ett lag som i många stunder hör hemma i SHL rent spelmässigt. Leksand å sin sida hade svårt att hålla jämna steg med AIK och Tingsryd i Hockeyallsvenskan. De har helt enkelt inte riktigt den där stabiliteten.

Alltid målrika matcher mellan lagen

Att vinna med 5-0 i en så pass viktig match som det här var är alltid ett riktigt styrkebesked och frågan är om inte styrkeförhållandet mellan lagen blev väldigt tydligt redan i söndags. 5-0 är åtminstone en tydlig indikation på att Modo får fortsätta gälla som favoriter.

På hemmaplan är Leksand traditionellt sett väldigt starka och om det det ska finnas något som helst liv i den här matchserien behövs nog en hemmaseger i det andra mötet. Det absolut viktigaste är dock att laget rent spelmässigt reser sig från det första mötet och visar att de faktiskt kan stå upp mot Modo. Om de inte lyckas med det är loppet definitivt kört.

En trevlig insikt inför matchen är att de här båda lagen frekvent spelat målrika matcher mot varandra. Endast en av de elva senaste tävlingsmatcherna mellan lagen har slutat med mindre än fem mål. Modo visade redan i det första mötet att de har kraften att göra en hel drös med mål. På hemmaplan kan vi inte tänka oss någonting annat än att Leksand följer i samma spår.

Därför tycker vi att Unibet är generösa som ger 1,95 gånger pengarna för över 5 mål i matchen asian handicap (ordinarie tid). Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Det synar vi.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:   Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, tisdag 22/3
TV:    tvtolv logo cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leksand  2,75 unibet logo
Oavgjort  4,35 unibet logo
Modo  2,17
Över 4,5 mål  1,63 unibet logo
Under 4,5 mål  2,28 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: