Speltips, Leksand – Timrå 11/9: Äntligen dags för premiär!

Emil Jakobsson Publicerat: 11 september 2015

Fem månader och nio dagar efter att Leksand blev utslagna ur SHL inleder de än en gång ett återtåg från Hockeyallsvenskan. Fredagens premiärmatch spelas på hemmaplan mot Timrå och frågan är om Leksand kan svara upp till favoritskapet?

Mycket har hänt sedan torsdag den 2 april när Leksand åkte ur SHL. Fullt logiskt har de tappat mängder av spelare, inte minst bland sina forwards. Hela 17 spelare har lämnat sedan den där matchen mot Malmö och nyförvärven håller som väntat inte alls samma klass. Men sen är det samtidigt skillnad på SHL och Hockeyallsvenskan och de har en bra backuppsättning och en stabil målvakt att luta sig mot. Inte minst Jonas Frögren kommer bli otroligt viktigt i jakten på en SHL-plats.

Under försäsongen har Leksand bara vunnit två av åtta matcher och de har haft stora problem med sin offensiv. Nu senast blev de nollade (2-0) borta mot Västerås och förutom en 5-2-seger mot Brynäs har de bara gjort i snitt 1,14 mål i snitt under de sju övriga matcherna.

Timrå har som bekant en betydligt mindre spelarbudget efter att de tidigare varit nära att gå omkull ekonomiskt. De har däremot avslutat försäsongen med att vinna tre av de fem sista matcherna, segrarna kom mot AIK, Frisk Asker och Sundsvall.

Men Timrå som slutade tia i Hockeyallsvenskan förra säsongen, hela 24 poäng bakom Malmö som slut ut Leksand i kvalet, är helt rättvist stora underdogs på bortaplan här. Enligt oss har spelbolagen prickat in värdet på 1×2-marknaden ganska bra.

Värdespel på över-/undermarknaden

Vårt speltips här blir under 5,5 mål som visserligen bara ger 1,75 men vi ser trots det ett fint värde, enligt oss bör det betala max 1,65 och allt över det är värde. Oddset 1,75 motsvarar 57,1% sannolikhet och under förra säsongen i SHL gick 59,67% av Leksands matcher under 5,5 mål och 57,6% av Timrås matcher i Hockeyallsvenskan gick under 5,5 mål. Men spelet bygger främst på det faktum att nästan alla offensiva pjäser har lämnat Leksand som numera bygger sitt lag bakifrån. Under försäsongen har de genomgående haft svårt att göra mål och offensiven känns tunn vilket talar för en målsnål match när de tar emot ett sämre lag på hemmaplan.

Dessutom ska man inte underskatta nerverna under en premiär. Speciellt för ett lag som Leksand som nyss åkt ur och som har höga förväntningar på sig. Jag tror inte de vågar gå ut och storma fram offensivt trots hemmaplan, de kommer spela med lite större marginaler och verkligen se till att få med sig tre poäng.

– Timrå har ett ungt lag som nog kommer att köra ganska hårt. Det blir nog en tuff och bra match, men om vi bara kan spela på vår högsta nivå, tar tag i spelet direkt från start och är noggranna i spelet har vi goda chanser att vinna den matchen, säger Leksand-forwarden Lukas Ericsson till klubbens hemsida.

Precis den noggrannheten tror jag kommer vara en grundbult i underspelet här och vi synar gärna Betways 1,75 för under 5,5 mål.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Kl 19:00, fredag 11/9
TV:  cmoresport logocmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logotv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leksand 1,44 ladbrokes logo
Oavgjort 5,5 titanbet logo
Timrå 6,0 titanbet logo
Över 5,5 mål 2,2 ladbrokes logo
Under 5,5 mål 1,75 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: