Speltips, Leksand – Tingsryd 15/3: Gästerna måste steppa upp

Simon Pålsson Publicerat: 15 mars 2016

Leksands IF har matchboll när Tingsryds AIF kommer på besök. Efter bortasegern senast kan alltså Leksand avgöra hela matchserien om de tar ytterligare en seger mot Tingsryd.

Efter att ha förlorat kvalfinalen mot AIK efter förlängning i den tredje och avgörande matchen har Tingsryds AIF nu ytterligare en livlina kvar. I en matchserie över tre matcher kan laget ta sig vidare i kvalserien om de lyckas manövrera ut Leksands IF.

Det första mötet slutade dock med förlust, 2-3, på hemmaplan och nu är det kniven mot strupen när laget tar sig upp till Leksand. Om hemmalaget tar ännu en seger är matchserien avgjord.

Det ska sägas att det första mötet var oerhört jämnt och att det i slutändan var små marginaler som avgjorde. Trots att Tingsryd var det klart bättre laget av de båda i grundserien blev det alltså en jämn match när det verkligen gällde.

Tingsryd har mycket offensiv kraft

Att Tingsryd är ett bra lag är ingen hemlighet efter grundserien, där laget alltså imponerade stort. I kvalfinalen mot AIK blev det än mer tydligt att laget besitter en hel del offensiv kraft. Därmed är den här matchserien långt ifrån avgjord. Tingsryd har mer kvar att bjuda på, det är vi övertygade om.

Med en rejäl dos revanschlusta och tryggheten som vetskapen av att de faktiskt kan slå alla lag ger skulle vi säga att Tingsryd har mycket goda möjligheter att kvittera den här matchserien till 1-1 i matcher. Då avgörs allt hemma i Tingsryd om två dagar.

Leksand är ett starkt hemmalag och kan bevisligen mäta sig, men att de skulle vara så klara favoriter som vissa spelbolag säger tycker vi blivit lite överdrivet. Hos bet-at-home får vi inte ens dubbla degen på den raka ettan och det är inte på något sätt värt att spela.

Vad vi känner oss säkra på är att bortalaget kommer att hota rejält här. Med kniven mot strupen måste de gå framåt och då kan offensiven blomma ut ytterligare. Hos Betsson får vi 2,30 gånger pengarna på Tingsryd över 2,5 mål i matchen (ordinarie tid) och det tycker vi är bra. Matchen kan säkert bli målrik (precis som matcherna mot AIK) och då tror vi att Tingsryd står för minst tre av målen.

Speltips:

Speltips:  Tingsryds AIF över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 15/3
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leksands IF  2,16 nordicbet logo
Oavgjort  4,05 betsson logo
Tingsryds AIF  2,85 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,68 betway logo
Under 4,5 mål  2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: