Speltips, Leksands IF – Karlskrona HK 18/11: Formsvag favorit

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2016

Efter tre raka förluster hoppas Karlskrona HK hitta tillbaka till vinnarspåret. Bottenlaget Leksands IF står för motståndet och känslan är att det finns en solklar favorit här.

Två formsvaga gäng.

Om vi vill hårdra det lite måste både Leksands IF och Karlskrona HK benämnas som två formsvaga lag. För hemmalagets del finns det ingen som helst tvekan om att det är helt korrekt benämningen. Dalalaget har inte imponerat det minsta under den här säsongen och är fast förankrade på jumboplatsen i tabellen.

Det har inte heller sett bättre ut på sistone, även fall laget faktiskt tog en skön 4-0-vinst hemma mot Luleå HF i den senaste hemmamatchen. Det ska sägas att norrlänningarna kom till den matchen med en väldigt dålig form och att det snarare var Luleå som var dåliga än något annat.

I skrivande stund har Leksand plockat hem åtta poäng på 17 matcher. Säga vad man vill, men det är genomuselt och är dessutom ett väldigt tydligt bevis på att laget inte riktigt platsar i SHL den här säsongen. Den känslan har vi starkt.

Karlskrona HK vill vakna till liv igen

Efter att ha öppnat säsongen i en rasande takt och snabbt tagit hand om serieledningen har Karlskrona haft en lite tyngre period på sistone. Just nu har laget tre raka förluster, men hoppas kunna studsa tillbaka när seriens allra svagaste lag står för motståndet. I det här läget är Leksand förmodligen den optimala motståndaren att ta sig an.

Innan de tre förlusterna hade Karlskrona fem raka vinster och om vi studerar tabellen har laget inte mer än sex poäng (och två matcher mindre spelade) upp till serieledande Frölunda HC. Det finns med andra ord ingenting som talar emot att laget skulle finnas med i den absoluta toppstriden hela vägen fram till slutspelet.

I vår värld finns det – den formsvaga veckan till trots – en väldigt klar favorit här. Att Karlskrona skulle ta sig an Leksand, om än på bortaplan, utan att vara favoriter känns osannolikt med tanke på hur säsongen har sett ut i stort. Därför spelar vi den raka tvåan till 2,00 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Karlskrona HK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 18/11
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: