Speltips Lens – Lille 4/1: Coupe de France

Martin Efvergren Publicerat: 4 januari 2022

Sextondelsfinalerna i Coupe de France rullar vidare och tisdagskvällen bjuder på ett intressant möte mellan Lens och Lille. Matchen spelas den 4 januari 2022 med avspark kl 21:00.

Lens – Lille

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Racing Club de Lens hade en vikande trend under veckorna fram till juluppehållet. Man besegrade visserligen Stade Poitevin i Coupe de France i den näst senaste matchen man spelade, men i Ligue har segrarna uteblivit på sistone.

I Ligue 1 startar man nu upp det nya året med sex raka matcher utan vinst bakom sig. De två senaste omgångarna förlorade man mot Nantes med 3-2 och mot Nice med 2-1. Det ger att man står på 27 poäng efter 19 spelade matcher och ligger därmed på en 9:e plats i tabellen.

En poäng och en placering bättre hittar vi de regerande franska ligamästarna Lille. De inledde säsongen svagt men kommer, till skillnad från Lens, från en mycket stark avslutning på det gångna året.

Förutom att man lyckades vinna sin grupp i Champions League har man även gjort det bra i Ligue den senaste tiden. Man vann den sista matchen innan juluppehållet med 3-2 borta mot Bordeaux och har därmed elva raka matcher utan förlust om vi inkluderar alla tävlingar.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrikt på sistone

Det skiljer alltså bara en poäng mellan de här båda lagen, men det är Lille som har den klart bättre trenden. Lens har emellertid hemmaplansfördel, vilket förstås jämnar ut oddsen. Sammantaget är dock förutsättningarna väldigt jämna.

Det här är säsongens andra möte mellan de här båda lagen. Lens hade hemmaplan även i det första mötet i ligan som spelades i mitten av september. Lens var då det formstarkare laget och vann också den matchen med 1-0.

Historiskt sett är det dock klar fördel Lille om vi ser till inbördes möten. Lens seger i höstas var lagets första seger mot Lille sedan 2007. Förra säsongen vann Lille med 3-0 borta och 4-0 hemma.

Den statistiken till trots är det Lens som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.33 gånger insatsen.

Utgången känns dock oviss och det här lär bli en jämn batalj. Ser vi till de båda lagens senaste matcher är det dock mycket som talar för att det här kan bli en ganska öppen matchbild.

I Lilles fall så har båda lagen gjort mål i 11 av deras 13 senaste matcher. Detsamma gäller i 5 av Lens 6 senaste matcher. Detta gör att jag finner god anledning att tro att det kommer göras en del mål även i det här mötet. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.78 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.78
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 4 januari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: