Speltips, Lettland – Finland 3/1: Match nummer två i nedflyttningsmötet

Simon Pålsson Publicerat: 2 januari 2017

Det sprakar verkligen inte om det här finska laget, som dock har med sig 1-0 i matchserien mot Lettland om att stanna kvar i A-gruppens JVM-turnering inför nästa år. Nu väntar match nummer två.

Kampen om att behålla sin plats i JVM:s A-grupp fortsätter under tisdagskvällen. Det hela avgörs som bekant mellan turneringens två sämsta lag, som gör upp i en matchserie i bäst av tre. Det betyder att ett lag behöver två segrar för att säkra spel i A-gruppens JVM-turneringen nästa år.

Det förlorande laget får ta klivet ner ett snäpp och hamnar således i B-gruppen, där betydligt mindre kittlande nationer står för motståndet. Det vore såklart en skräll utan dess like om det blir Finland som åker ner ett hack.

Just nu ser det dock bra ut för finnarna, som med nöd och näppe vann det första mötet mot Lettland. 2-1 slutade matchen till slut, men det var jämnt under i stort sett hela matchen. Med lite flyt kunde letterna lika gärna ha vunnit, även fall en stor tumme upp ska visas till den lettiska målvakten, som var fenomenal stundtals.

Finland sprudlar inte direkt

Att det här inte varit finnarnas turneringen har möjligen inte undgått någon, åtminstone inte er som är intresserade av landslagshockey och har följt turneringen. Det har varit ett debacle att tala om. Finsk hockey är på allvar skakad och just nu är allt fokus på att rädda platsen i A-gruppen för att bibehålla någon form av heder i de här laget.

Det stora finska problemet har egentligen varit målskyttet. Det sprakar knappast om detta Finland. Snarare ser det stabbigt, segt och väldigt långsamt ut. Därtill ska nämnas att inga individuella spelare har klivit fram för att bära sitt lag.

Letterna har gjort ungefär vad som förväntas. De gör sitt bästa, stretar emot under perioder av matcherna och pillar in någon puck här och där. Det blir nog tufft att rubba Finland, men att de skulle lägga sig ner och dö känns totalt osannolikt. I kombination med vetenskapen om Finlands risiga offensiva form lägger det grunden för vårt spel: Finland under 4,5 mål (inklusive förlängning) till 1,95 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Finland under 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  23:30, tisdag 3/1
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.  (TV-tablå)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: