Speltips, Lettland – Kanada 30/12: Nattmatch för värdnationen

Simon Pålsson Publicerat: 29 december 2016

Det blir ett lite smågalet spel på värdnationen Kanadas tredje match i JVM. För motståndet står Lettland, det lag som utan större förvåning fått ta rollen som gruppens slagpåse.

Hur överlägsna kommer Kanada att vara?

I ärlighetens namn är det frågan som behöver besvaras inför matchen mellan Lettland och Kanada i JVM. Att värdnationen är överlägsen sin motståndare vet alla, men frågan är hur många mål laget lyckas vinna med?

I sina två inledande matcher har Kanada tryckt in fem puckar två gånger om, dels mot Ryssland och dels mot Slovakien. Nu väntar ett motstånd som är betydligt sämre och här vill Kanada säkert sätta ner foten för att cementera den klasskillnad som råder.

En seger i stor stil skulle också varit bra för självförtroendet och skulle befäst Kanadas position som en av de stora favoriterna i den här turneringen. Å andra sidan är Lettland inte mycket till värdemätare, men det är alltid förtroendeingivande att göra över den typen av nationer utan någon som helst diskussion. Låt oss se om Kanada klarar det.

Galet handikappspel hämtas

Letterna har hur som helst haft en tuffare inledning på turneringen, med 6-1-förlust mot Sverige i premiären och därefter hela 9-1 mot Ryssland. Märk väl att letterna alltså gjort mål i båda matcherna, men i övrigt verkligen inte haft mycket att hämta.

Matchen mot Kanada kommer också att handla om att försöka hålla siffrorna nere. Vår känsla är dock att det lettiska självförtroendet är så pass stukat att det är svårt att motivera trupperna. Samtidigt är Kanada sugna på en riktig urladdning.

Det här resonemanget ligger till grund för vårt spel. Kanada -6,5 (ja, det låter galet) spelas till 1,84 gånger pengarna hos Bethard (1 000 kronor). Det lär sjunka ordentligt och bör spelas direkt. Att spela så stora handikapp kan vara vanskligt, men det går inte att motivera ett annat spel på den här matchen. Så känner åtminstone vi och har därmed gott självförtroende inför drabbningen.

Speltips:

Speltips:  Kanada -6,5
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, fredag 30/12
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: