Speltips Lettland – Norge 4/9: Målfarligt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 2 september 2021

I jämna grupp G i VM-kvalet behöver Norge göra jobbet borta mot Lettland för att behålla sin position i kampen om en plats i VM i Qatar 2022. Matchen spelas lördagen den 4 september med avspark kl 18.00.

Lettland – Norge

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det skiljer bara en poäng mellan gruppettan Turkiet och fjärdeplacerade Norge efter fyra spelade matcher i VM-kvalet. Tre poäng efter Norge hittar vi Lettland som kommer från en 3-1-seger hemma mot Gibraltar.

Lettland inledde emellertid VM-kvalet med två raka förluster. I den första matchen föll man med 2-1 hemma mot Montenegro och därefter blev det förlust med 2-0 borta mot Nederländerna. I den tredje matchen svarade man för en stark insats då man knep en poäng borta mot Turkiet. Matchen slutade 3-3 efter att man tagit igen ett 3-1-underläge.

Ståle Solbakkens Norge inledde sitt kvalspel genom att, programenligt, besegra Gibraltar med 3-0 borta. Därefter kom den stora plumpen i protokollet så här långt då man förlorade med samma siffror hemma mot Turkiet.

Man reste sig dock efter det nederlaget och kunde besegra Montenegro på bortaplan med 1-0 tre dagar senare. I onsdags svarade man på nytt för en gedigen insats då man spelade 1-1 hemma mot gruppfavoriten Nederländerna.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiven är främsta lagdelen

Efter ett starkt 90-tal är det nu väldigt längesedan som det studsade Norges väg i ett kvalspel. Numera innehåller det norska landslaget världsspelare på en nivå som man nog aldrig tidigare haft och det borde bara vara en tidsfråga innan tar sig till ett stort mästerskap.

Men den här gruppen man har hamnat i är tuff där man förutom huvudfavoriten Nederländerna
även måste knäcka både Turkiet och Montenegro.

Den hårda konkurrensen gör att man knappast har råd att tappa poäng i den här bortamatchen mot Lettland. Norge är klara favoriter hos spelbolagen till ett odds omkring 1.32, men samtidigt vet vi hur svåra de här bortamatcherna i öst som måste vinnas kan vara.

Lettland leds, sedan januari i år, av Dainis Kazakevics och bortsett från att man föll med 7-1 borta mot Tyskland i en träningsmatch har man svarat för stabila insatser. Man tog poäng borta mot Turkiet och man förlorade bara knappt mot Nederländerna och Montenegro.

Erling Haaland visade återigen klass då han gjorde Norges mål i onsdags och ser bara ut att bli bättre och bättre för varje månad som går. Mot Nederländerna lyckades man dock inte involvera honom tillräckligt mycket i spelet och att lyckas med det blir en nyckel i den här matchen.

Matchbilden lär dock bli en helt annan när man nu förväntas föra spelet mot ett sämre motstånd. Norges starkaste lagdel är i offensiven även om man inte alltid får ut det på plan. I spelare som Ödegaard, Hauge, Elyounoussi och Håland har man en offensiv som definitivt ska räcka för att slå ett lag som Lettland, även på bortaplan.

Lettland har framförallt ett imponerande facit vad gäller det offensiva spelet. De har gjort mål i 9 av sina 10 senast matcher. De gjorde mål borta mot Tyskland, de gjorde 3 mål borta mot Turkiet och de gjorde mål hemma mot Montenegro.

Detta gör att jag tror att det kan bli ett par mål även i den här matchen. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål till 1.80 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.80
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 4 september 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: