Speltips, Levante – Eibar 6/3: Löser knutarna i andra halvlek?

Spelbloggare Publicerat: 6 mars 2015

levante eibar 6/3Tre friska pinnar står på spel i Primera Divisións bottenstrid, när Levante och Eibar drabbar samman på Estadi Ciutat Valéncia. Här har ni förutsättningarna, oddsen och vårt speltips. 

Eibar hade en okej tabellposition och kontraktet kändes ohotat bara för några veckor sedan, men efter sex raka förluster är småklubben återigen i riskzonen. Mellan Levante, som hittas på den röda området och tredje sista platsen, och Eibar skiljer så lite som fem poäng. Känns således, även om det kan verka lite hårt, tituleras som en ödesmatch detta – faller man ner i bottenstriden, eller stannar kvar i mittengrytan?

Stundtals har offensiven blomstrat under spelåret. Nu? Totalt uddlöst. Man är mållösa i de 360 senaste spelminuterna, alltså i fyra matcher. Bakåt ser det inte fy skam ut, men anmärkningsvärt att i fem av dessa sex förlustmatcher har endast mål släppts in i den andra halvleken.

38% av målen sista kvarten

Levante är upp och ner, skillnaden mellan hemma- och bortaspelet är enorm. Senaste bortasegern kom i september (1-0 mot Granada) och däremellan har 12 matcher spelats. Å andra sidan har bara en av de tio senaste hemmamatcherna slutat i förlust, fem vunnits och fyra blivit oavgjorda.

Någon målmaskin är man inte, men i de två senaste bataljerna på Estadi Ciutat Valéncia har laget bjudit på sex strutar, fyra av dessa i den andra halvleken. 66% av säsongens alla mål har kommit i de andra halvlekarna och 38% under slutkvarten.

Statistik som denna, när målen kommer och liknande, lägger spelbolagen sällan speciellt stor vikt vid – det brukar kunna lämna utrymme för spelvärde. Dess betydelse ska helt enkelt inte underskattas. Med fin målform, tror jag att Levante kan öppna upp ett hyfsat svårspelat Eibar lite längre in i matchen.

Levante över 1,5 mål i andra halvlek finns till 5,25 gånger pengarna hos Titan Bet och det är värt en mindre slant.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Levante 2,25 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Eibar 3,75 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,50 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,70 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Levante över 1,5 mål i andra halvlek
Odds: 5,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Titan Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 21:00, 6/3
TV:  cmoresport logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson