Speltips, Levante – Granada 23/2: Ett riktigt ångestmöte väntar

Emil Jakobsson Publicerat: 22 februari 2015

Levante - Granada 23 februari 2015Ett riktigt ångestmöte väntar på Estadio Ciudad de Valencia när de två nedflyttningshotade lagen Levante och Granada drabbar samman under måndagen. 

Levante och Granada, båda lagen ligger just nu på en nedflyttningsplats och varje poäng är livsviktiga för båda lagen. Förra säsongen stod Levante för en otroligt stark insats och slutade tia, faktiskt bara en poäng bakom lokalrivalen och storebror Valencia.

Den här säsongen går det däremot betydligt tyngre. Deras målskillnad på -26 mål är sämst i ligan och de ligger bara en poäng före jumbon Cordoba. Nu senast torskade dem med 5-0 borta mot Barcelona men innan det slog de faktiskt Málaga med fina 4-1 på hemmaplan. Över deras fem senaste matcher har de fyra förluster och en seger.

Men det är bortaplan som ställt till det för Levante den här säsongen, de har elva raka bortamatcher utan seger men på hemmaplan har de bara en förlust på de nio senaste. Fyra segrar, fyra oavgjorda och en förlust läser resultatraden på hemmaplan sedan november. Men Levantens enda bortaseger den här säsongen kom mot just Granada, 0-1 i slutet av september.

På väg att kryssa sig ur ligan

Bortalaget Granada är på väg att kryssa sig ur Primera División. Deras tio oavgjorda på 23 matcher den här säsongen är anmärkningsvärt. Tre av de fem senaste matcherna har slutat oavgjort och offensiven är ett stort problem för dem, de har bara gjort ett mål på de fyra senaste matcherna. På bortaplan har de 13 raka utan seger fördelat på åtta förluster och fem oavgjorda.

Vi ser ett riktigt bra spelvärde i att matchen slutar oavgjort och att det blir under 2,5 mål som betalar 3,5 gånger pengarna. Granada spelar som sagt flest oavgjorda matcher i La Liga och Levante är trea på den listan med sju kryss på 23 matcher. De har med andra ord spelat oavgjort i 43,4 respektive 30,4 procent av deras matcher. Dessutom, Granada är det laget i Spanien med flest matcher under 2,5 mål och har till exempel två raka 0-0-matcher bakom sig. När det blivit fler mål är det ofta mot starkare lag som helt enkelt dominerar och spelat ut dem.

Men Levante och Granada är två jämna lag, två lag som dessutom inte har råd att förlora med tanke på det utsatta läget i tabellen. Vi får fina 3,5 för spelet oavgjort och under 2,5 mål hos Nordicbet (1 000 kr bonus för nya kunder) vilket kan jämföras med 3,05 hos bland annat Comeon.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Levante 2,3 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,1 betway logo 500 kr
Granada 3,7 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,5 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,75 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort och under 2,5 mål
Odds: 3,5 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 23/2 kl 20:45
TV:  cmoresport logocmorelive logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo