Speltips, Levante – Sevilla 11/9: De vinner till bra betalt

Spelbloggare Publicerat: 11 september 2015

Spanska Primera División rullar vidare. I den tredje omgången drabbar Levante och Sevilla samman – två lag som fortfarande söker efter sina första treor. Vi tror att det ena kan bocka av det när domaren sätter pipan i munnen efter 90 spelade minuter.

Det är väl inte jätteoväntat att Levante skrapat ihop så lite som en pinne på de två inledande matcherna – trots bräckligt motstånd. Premiären, på hemmaplan, förlorades med 1-2 över Celta de Vigo och nu senast fick man 0-0 borta mot nykomlingen Las Palmas; där lämnades positiva defensiva besked, men vad man har att sätta emot framåt är alltjämt en gåta.

Känns inte som att Levante har så mycket att erbjuda detta spelår. Den absoluta bottenstriden bör kunna undvikas, men att man tillhör den nedre tabellhalvan är det inget snack om saken om. Organisationen är okej – spetsen saknas. Ja, precis som visats i de två första matcherna.

Precis som senast kan vi räkna bort Simão Junior för spel. Mittfältaren åkte på ett rött kort fem minuter in i premiären och avverkar fortfarande sin avstängning. Ett rätt tufft avbräck – annars är hela truppen intakt, dock.

1,80x är i överkant

Att måla upp en krisbild över Sevilla är lite väl tidigt, men de två första matcherna bådar inte gott överhuvudtaget. I premiären var man illa ute mot Málaga, men lyckades gneta till sig en poäng trots spel med en man mindre på planen sista tjugo minuterna. Därefter åkte man rejält på pumpen; hemma mot tippade toppkonkurrenten Atlético Madrid förlorade man med 0-3 – trots att spelet styrdes över det stora hela.

Att släppa in tre mål är givetvis uruselt och det ställer frågetecken kring försvarsspelet, men också för hur tunt mittfältet var. För att inte tala om udden. Eller ja, den totalt avtrubbade spetsen.

Nu väntar dock en trevligare uppgift och en perfekt möjlighet att hitta tillbaka till vinnarspåret. Levante har förvisso varit en riktig mardrömsmotståndare för Sevilla de senaste åren, men i det identiska mötet förra året bröt man en svit på sju raka inbördesmatcher utan vinst – en match där Kevin Grameiro hade total lekstuga med försvaret.

Gästernas enda nämnvärda avbräck är på Daniel Carrico – och då ska det skilja tillräckligt mycket för att motivera ett spel på den raka tvåan till 1,80x. Det här måste Sevilla helt enkelt lösa; inte bara för tabellens skull, utan också för att återigen hitta självförtroendet.

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner, rak tvåa
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 11/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Levante 5,00 williamhill logo
Oavgjort 3,80 bwin logo
Sevilla 1,80 mybet logo
Över 2,5 mål 2,06 unibet logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: