Speltips Liam Broady – Casper Ruud 6/7: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 5 juli 2023

Hemmaspelaren Liam Broady är klar underdog i mötet mot norrmannen Casper Ruud i den andra rundan av Wimbledon 2023. Matchen spelas torsdag den 6 juli 2023 med start från kl 12:00.

Liam Broady – Casper Ruud

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Liam Broady har aldrig varit bland de 100 bästa i världen och innehar just nu en 142:a plats på världsrankingen. Den 29-årige britten har emellertid lyckats ta sig till den här andra rundan av Wimbledon 2023 sedan han stått för en fin insats mot den 74-rankade fransmannen Constant Lestienne i den första omgången. Broady gick då segrande i tre rak set, 6-1, 6-3, 7-5.

Liam Broady har redan hunnit med att spela fyra grästurneringar den här sommaren, men utan att nå några större framgångar. Senast i Eastbourne lyckades han ta sig till andra rundan, men där tog det stopp i två raka set mot Mikael Ymer. Dessförinnan åkte han ut i första rundan i Queens då han föll mot fransmannen Adrian Mannarino med 2-1 i set.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ruud höjer sig

Casper Ruud har ännu inte vunnit någon Grand Slam, men han ser ut att komma allt närmare. I Franska öppna tog han sig till sin tredje Grand Slam-final där han blev övermannad av en viss Novak Djokovic.

Den 24-årige norrmannen som är rankad som nummer fyra i världen har dock inte gräs som sitt favoritunderlag. I Wimbledon förra året åkte han ut i den andra rundan mot Ugo Humbert och han gäller inte som en av huvudfavoriterna inför den här turneringen.

Ruud gör nu sin första grästurnering för säsongen och viss ovana gick att skönja i mötet mot den 167:e-rankade Laurent Lokoli i den första omgången. Efter att ha förlorat andra set kunde han dock höja sig och vinna med setsiffrorna 6-1, 5-7, 6-4, 6-3.

Även om Wimbledon inte är Casper Ruuds bästa chans till en Grand Slam-titel så gäller han ändå som klar favorit inför den här matchen. Ett rakt spel på norrmannen ger endast omkring 1.20 gånger insatsen.

Då Ruud inte spelat sedan Franska öppna var det en viss ringrostighet i måndags, men jag tror att han kommer att höja sig här. Han är, som sagt, ingen grässpecialist, men han kommer ändå med ett självförtroende och ett grundspel som lär räcka gott och väl för att besegra en spelare av Liam Broadys kaliber. Därför finner jag anledning att tro att norrmannen kommer att ta det här i tre raka. Mitt spel blir Casper Ruud -2.5 (set hcp) till hela 2.30 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ruud -2.5 (set hcp)
Odds: 2.30
Bolag: Expekt
Spelstopp: Från 12:00, onsdag 5 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+