Speltips, Liechtenstein – Ryssland 8/9: Generös handikapplina utställd

Spelbloggare Publicerat: 8 september 2015

Ryssland fick utdelning av tränarbytet och har satt rejält med press på Sverige i kampen om EM-kvalbiljetterna. Nu ställs man mot blåbärsnationen Liechtenstein och då ska det väl bara bli en storkross?

Med Fabio Capello vid rodret fick Ryssland inte ut mycket alls; trots hyfsat starkt material har framgångarna inte skymtat med sin närvaro. Till slut svämmade det också för förbundet och italienaren fick lämna sin post till förmån för mysgubben Leonid Slutsky.

Bra började det dessutom för den nya tränaren. Ryssland briljerade absolut inte, men neutraliserade Sverige väl och vann med 1-0 hemma i Moskva i veckan. Defensivt höll man ihop det väl och Artem Dzyubas fullträff strax innan halvtid räckte alltså till tre pinnar.

Liechtenstein har kammat ihop fem pinnar på sju matcher efter ett kryss och en vinst mot Moldavien och ännu ett kryss mot Montenegro. Det var faktiskt landets första seger i tävlingssammanhang på fyra år och varenda pinne som skramlas ihop får betraktas som en succé.

Vinner bekvämt?

Men att de – ett land med 36 000 invånare – skulle ha någonting att sätta emot Ryssland? Nej, inte en chans. Här kommer det handla om försvarsspelet från första till sista minut och väl när den första baljan släpps in, finns det stora möjligheter att siffrorna skjuter i höjden. Det handlar ändå om amatörer mot proffs.

Dessutom var det viktigt att Ryssland åter hamnade på rätt spår och nu kan se ljusare på framtiden i och med vinsten mot Sverige. Hade det blivit oavgjort eller torsk, då hade detta varit en match av helt annan karaktär.

Omvända matchen vann Ryssland med 4-0 och då imponerande man ändå inte speciellt mycket. Krävdes två självmål från Liechtenstein innan det kunde rinna vidare på. Nu känns det som att det finns en framtidstro och att truppen kommit samman. Fabio Capello var helt enkelt inte bra för Ryssland.

Det har inte varit enkelt för Liechtenstein när man fått möta lite svårare motstånd. I gruppspelet har man mött Sverige och Österrike en gång vardera – de förstnämnda förlorade man med 0-2 över och de sistnämnda 0-5.

Leonid Slutskys mannar vinner det här enkelt och Ryssland -2,0 mål (asian handicap) spelas till 1,70x. Känns som att det ska mycket till för att den ska missa.

Speltips:

Speltips: Ryssland -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: SuperLenny (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 8/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Liechtenstein 45,00 betsson logo
Oavgjort 9,50 mybet logo
Ryssland 1,12 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,60 titanbet logo
Under 2,5 mål 2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: