Speltips, Lille – Paris Saint-Germain 7/8: Premiärspel från Ligue 1

Spelbloggare Publicerat: 6 augusti 2015

De franska mästarna Paris Saint-Germain kickstartar Ligue 1 med en bortamatch mot stabila Lille utan sina storstjärnor. Talar för att en målsnål batalj är att vänta?

Väntan är över! Eller ja, i alla fall snart. De europeiska toppdivisionernas premiärer spelas under helgen och här i Ligue 1 får alltså Lille och Paris Saint-Germain äran att öppna serien på fredagen, för att resterande matcher av omgång ett ska spelas de två dagarna därpå.

Ligue 1 hade kunnat kännas mer spännande på förhand. PSG är, på pappret, helt överlägsna och ska helt enkelt plocka sin fjärde raka ligatitel. Exempelvis betalar Bet365 så lite som 1,14x för att de ska toppa serien när den summeras och största konkurrenten i Lyon står i 11,0x.

Även i Europa borde man ha en del att säga till om. Förra spelåret åkte man ut ur CL-slutspelet i kvartsfinalen mot Barcelona. Siktet är förstås på att nå ännu längre nu, och ja, till och med vinna hela turneringen. Förutsättningarna kunde inte varit bättre; Zlatan Ibrahimovic ser man ut att få behålla och in i truppen har spelgeniet Angel Di Maria, senast i Manchester United, kommit.

Offensiva kreatörerna out

Men båda dessa herrar, Di Maria och Zlatan, missar matchen. Den förstnämnde för att han saknar matchtempo och ska inte vara redo för spel fören om två veckor till en månad och den sistnämnde med en knäskada.

Två enorma, offensiva avbräck. Finess, kreativitet och kraft försvinner; det är dessa två som ska stå för detta, de som ska vara poängspelarna – matchvinnarna. 1,75x är ett odds jag hade köpt för den raka tvåan om den ena eller båda spelarna funnits på planen, men värdet finner vi istället på annat håll nu.

Talas alltid om PSG:s offensiva kvalitéer, men i Ligue 1-mått mätt håller man också en bra defensiv nivå. Bara 36 mål släpptes in på 38 matcher i fjol och i de senaste försäsongsmatcherna har defensiva besked visats. I Supercupenfinalen vann man med 2-0 mot Lyon och samma siffror i vänskapsmatchen mot Manchester United dessförinnan.

Underspelet synas

Lille har en bra försvarsorganisation och sprudlar inte direkt framåt. Med 43 baljor framåt och 42 bakåt snittade deras seriematcher 2,37~ mål förra säsongen. Då ska också nämnas att snittet ökade rejält i och med 1-6-förlusten borta mot just PSG.

Men på hemmaplan är Lille ett helt annat fotbollslag till skillnad från på resande fot. De två senaste hemmamatcherna mot PSG har slutat 0-1 respektive 1-1. Nu är det premiär och det brukar innebära mer avvaktande fotboll och en del nerver som sätter knutar i det offensiva spelet.

Just nu har Lille fyra och PSG tre matcher i följd där det blivit max två mål.

Med de offensiva avbräcken i PSG håller jag underspelet på 2,5-målslinan som klarare favorit än vad oddssättarna antyder. 1,70x för det räcker utan tvekan för det och spelas med en lite mindre insats.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 7/8
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.cmoreplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lille 6,05 comeon logo
Oavgjort 3,60 williamhill logo
Paris Saint-Germain 1,75 bwin logo
Över 2,5 mål 2,27 betsson logo
Under 2,5 mål 1,70 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: