Speltips Linares – Barcelona 5/1: Copa de Rey

Martin Efvergren Publicerat: 4 januari 2022

För Linares Deportivo från den spanska tredjedivisonen väntar finfrämmat då FC Barcelona gästar i Copa del Rey. Matchen spelas onsdagen den 5 januari 2022 med avspark kl 19:30.

Linares – Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Linares Deportivo är hemmahörandes i Primera Division, vilket motsvarar tredjedivisionen i det spanska seriesystemet. De är i samma serie som Barcelonas B-lag men nu väntar alltså ett möte mot det bästa Barcelona-laget med förbehållet att ett flertal av deras bästa spelare är skadade eller sjuka.

Hursomhelst ligger Linares Deportivo på en 14:e plats i Primera Division, grupp 2. Efter 17 spelade matcher har man tagit 22 poäng. Formen måste dock sägas vara god då man vunnit sju och kryssat en av sina åtta senaste matcher om vi inkuderar Copa del Rey.

Främsta meriten är då att man i sin näst senaste match slog ut La Liga-laget Deportivo Alaves ur den spanska cupen. Detta efter att man vunnit med 2-1 hemma den 14:e december.

FC Barcelona inledde den här året med att besegra Mallorca borta med 1-0. Den segern ger att man står på 31 poäng efter 19 spelade matcher och ligger på en femte plats i La Liga.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrikt på sistone

Barcelonas skade- och sjukdomslista är lång. Så många som 14 spelare saknades till mötet mot Mallorca i söndags. Det räckte ändå för att man, med nöd näppe, skulle kunna kriga sig till tre poäng i den matchen.

Nu får man i alla fall tillbaka Gavi och Busquets som saknades på grund av avstängning senast. Med så många spelare borta lär nog Xavi ändå vara ganska försiktig med att chansa med någon spelare i den här matchen. Under rådande omständigheter lär det vara svårt att satsa fullt ut på Copa del Rey.

Mot ett lag som Linares Deportivo, som alltså spelar i samma division som Barcelona II och som nyligen förlorade mot det Barca-laget, är Barcelonas A-lag naturligtvis stora favoriter oavsett skador och sjukdomar. Hos spelbolagen gäller Barcelona som favoriter till ett odds omkring 1.30.

Linares Deportivos trend är dock positiv och framförallt har man med sig att man kunde besegra Alaves. Kan de besegra dem så bör de också kunna störa ett desarmerat Barcelona.

Min bedömning är emellertid att Barcelona kommer att lösa den här uppgiften. De visade karaktär senast och fördelen med den digra frånvarolistan är att pressen på det här unga lagets axlar sänks något. Just nu kan man inte kräva så mycket av det här laget och det kan vara positivt i det här läget.

Därför finner jag ett bra spelvärde i att Barcelona vinner den här matchen med viss marginal. Mitt spel blir Barcelona -1.5 (asian handicap) till 1.97 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona -1.5 (asian)
Odds: 1.97
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30, onsdag 5 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: