Speltips, Linköping – HV71 13/3: Blir det ännu ett episkt möte?

Emil Jakobsson Publicerat: 13 mars 2015
Linköping - HV71 13 mars 2015 speltips SHL slutspel
Foto: Bildbyrån

Än en gång drabbar Linköping och HV71 samman i en slutspelsserie. Dessutom har grundseriematcherna mellan dessa två lokalrivaler varit minst sagt händelserika och vi hoppas på en episk öppningsmatch när denna kvartsfinalserie drar igång under fredagen.

När lagen möttes, även den gången i kvartsfinaler, för två säsonger sedan gick Linköping vidare efter 4-1 i matcher. Det är även en tydlig fördel för Linköping när vi ser till inbördes möten den senaste tiden.

Den här säsongen har de vunnit fyra av fem matcher mot HV71 och ser vi över en längre period har de vunnit sex av de åtta senaste matcherna mellan lagen. På hemmaplan har de vunnit tre raka samt sju av de åtta senaste SHL-matcherna mot just HV71. Under de fyra senaste matcherna mot HV71 har faktiskt Linköping den fina målskillnaden 13-5.

– Linköping är ett otroligt äckligt lag som hela tiden ligger på rulle, sa till exempel HV-tränaren Andreas Johansson efter deras senaste förlust mot Linköping.

Med tanke på att de har hemmaplansfördel i denna serie är det inte konstigt att de är favoriter till avancemang, speciellt med tanke på tränaren Roger Melin som är en riktigt slutspelsräv.

Båda lagen avslutade säsongen starkt

Formmässigt avslutade Linköping grundserien med en seger (4-0 mot Leksand) och de vann faktiskt de fem sista hemmamatcherna med den smått otroliga målskillnaden 20-1.

Gästande HV71 förlorade hemma mot Skellefteå med 0-3 i sista omgången men hade innan det fyra raka segrar. Efter en tung svit med fyra raka bortaförluster avslutade de även grundserien starkt på bortaplan genom att vinna de fyra avslutande bortamatcherna.

Värt att notera är även att båda lagen får tillbaka flera nyckelspelare inför fredagens slutspelsmöte. Enligt rapporter är bland annat Magnus Johansson tillbaka för Linköping och Ted Brithén, Erik Ersberg och Jesper Williamsson tillbaka för HV71.

Vi ser Linköping som det bättre laget och Melin som den utan tvekan bättre tränaren när det gäller slutspel. Styrkta av hemmaplan ser vi ett bra spelvärde i att Linköping vinner fredagens match redan under ordinarie matchtid vilket ger det fina oddset 2,2 gånger pengarna hos William Hill. Saknar ni konto hos dem får nya kunder 1 000 kr bonus här.

Vi tror att Linköpings fina blandning av individuell skicklighet och taktiskt slughet kommer sänka HV71 ikväll.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Linköping 2,2 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,0 betway logo 500 kr
HV71 3,2 betsafe logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,97 betsson logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,85 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Ettan, Linköping
Odds: 2,2 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 13/3 kl 18:30
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo