Speltips, Linköping – HV71 17/3: Upplagt för mål i Linköping

Emil Jakobsson Publicerat: 17 mars 2015
Linköping - HV71 17 mars 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

Det är dags för den tredje matchen i kvartsfinalserien mellan Linköping och HV71. Kan vi vänta oss en tredje raka tuff och tät batalj mellan lagen?

Slutspelet i SHL går vidare med bland annat det tredje mötet mellan Linköping och HV71. Inför den tredje matchen kommer båda lagen med en seger var i matchserien. Dessutom har båda matcherna slutat med uddamålsseger för hemmalaget i respektive match.

Linköping, som slutade fyra i grundserien, mot HV71 som var både en poäng och en placering bakom i den tabellen. Att kvartsfinalserien mellan lagen skulle bli en jämn historia var minst sagt väntat och inför det tredje mötet är nu frågan om Linköping fortsätter att hålla i sin starka hemmaform. På grundseriens 28 hemmamatcher bärgade laget hela 59 poäng, vilket innebar att man var näst bästa hemmalag bakom suveräna Skellefteå.

Därtill bör nämnas att Linköping har varit mycket offensivt starka på hemmaplan under hela säsongen, med 88 gjorda mål på totalt 29 hemmamatcher. Det ger ett snitt på strax över 3 mål per hemmamatch.

Gästande HV71 har också en bra säsong i bagaget och som redan tidigare nämnt råder det ingen som helst tvekan om att det här är en av de absolut hetaste kvartsfinalserierna – åtminstone på förhand. Anmärkningsvärt är dock att HV71 är det slutspelslag som släppt in överlägset flest bortamål under säsongen, hela 86 stycken på 29 matcher.

Inbördes möten och hemmaplansfördel avgörande

Att det är Linköping som får gälla som favoriter i det tredje mötet mellan lagen är ett påstående som stärks av den statistik som finns att tillgå inför matchen. Därtill är det många som menar på att Linköping kanske är det lag som har allra bäst chans att rubba Skellefteå när det väl kommer till kritan.

Fyra av de senaste fem matcherna mellan Linköping och HV71 har slutat med seger för Linköping, som dessutom har vunnit fem raka hemmamatcher mot Jönköpingslaget. Onekligen fördel i inbördes möten för Linköping.

Det bör dock nämnas att HV71 är ett lag som sällan ger upp, utan krigar in i det sista. Det ska nog mycket till om det blir mindre av den varan i detta ytterst viktiga kvartsfinalmöte.

Ja, att HV71 är en tuff nöt att knäcka tvivlar vi inte en sekund på. Däremot är känslan att Linköping är ett starkt lag, speciellt på hemmaplan, avgörande i den här matchen. Vi spelade den raka ettan i kvartsfinal 1, en match som Linköping vann med 3-2. Vi tror på Linköping även den här gången och det är med gott självförtroende vi går in på Linköping över 2,5 mål till 2,00 hos William Hill. Inte minst med tanke på det fina målskyttet man haft framförallt på hemmaplan under hela säsongen.

Dessutom tror vi på en tredje raka tuff och tät match, vilket öppnar upp för en mindre slant på mål i tom bur till 5,00 hos Betsson. Det spelet har suttit i inte mindre än fyra möten mellan lagen bara den här säsongen. Nu håller vi tummarna för en het, målrik och tight tillställning i Linköping.

William Hill ger alla nya kunder 1 000 kronor bonus, hämta din bonus här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Linköping 2,1 betway logo 500 kr
Oavgjort 4,0 comeon logo 3 000 kr
HV71 3,5 nordicbet logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 2,0 titanbet logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,85 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips 1: Linköping gör över 2,5 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Speltips 2: Minst ett mål i tom bur
Odds: 5,0
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 17/3 kl 18:30
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Simon Påhlsson