Speltips, Linköping – HV71 30/1: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 30 januari 2016

Ett formstarkt Linköping hoppas få revansch efter den snöpliga förlusten mot Djurgården senast när HV71 nu kommer på besök. Det här alla förutsättningar att bli en svängig historia.

Det är äntligen helg och hockeyälskare runt om i landet välsignas med en full SHL-omgång under lördagen. En drös med matcher ska spelas med start 16:00, men det finns också ett par matcher som startar ett par timmar senare.

En av kvällsmatcherna spelas mellan formstarka Linköping och gästande HV71, en match som på förhand har alla förutsättningar att bli en svängig, intressant och underhållande historia. Båda lagen har prickat formen på sistone och om den trenden fortsätter kommer vi garanterat få se mål.

Titta bara på hemmalaget, som på sina sju senaste matcher tryckt in hela 27 puckar. Det ger ett snitt på närmare fyra mål per match och då är det heller inte konstigt att laget tagit fem segrar och förlorat två efter förlängning på dessa sju matcher. Linköping är helt enkelt att räkna med.

Borta bra, men hemma bäst

Nu kommer alltså HV71 på besök till Linköping och det är ett bortalag som inte direkt trivs med att vara ute på resa. Visserligen gjorde laget en förträfflig match i sin senaste bortamatch, när Frölunda besegrades med 2-0 efter en taktiskt briljant match. På det hela taget är HV71 dock ett svagt bortalag och laget har radat upp förluster med flera mål på bortais de sista veckorna.

Mötet med Linköping är inte bara en svår bortamatch, det är också en drabbning mot en av klubbens största rivaler. Linköping och HV71 är en het drabbning, inte minst för supportrarna, något som spetsar till matchen ytterligare.

Det ska också sägas att Linköping preliminärt har med comebackande Fredric Andersson och Carl Dahlström i matchtruppen, men att det ännu är oklart om de båda kommer till spel. Pär Alrbandt är tillbaka i HV71 och möjligen kan vi se effekten av det i den här matchen?

Vår känsla är hur som helst att det finns goda möjligheter till mål i den här matchen. Det formstarka hemmalaget har enligt vår bedömning allra godast chanser att trycka in ett par puckar. Därför spelar vi Linköping över 2,5 mål (inklusive övertid) till 1,85 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips:  Linköping över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  18:30, lördag 30/1
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Linköping  1,85 williamhill logo
Oavgjort  4,70 betrally logo
HV71  3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,67 betway logo
Under 4,5 mål  2,32 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: