Speltips, Linköping – Luleå 10/2: Sitter firandet kvar i kroppen?

Emil Jakobsson Publicerat: 9 februari 2015
Linköping - Luleå 10 februari 2015
Foto: Bildbyrån

Luleå Hockey vann Champions Hockey League och firade vilt med fansen förra veckan. Bakfyllan har garanterat släppt, men frågan är om huvudet och det rätta fokuset verkligen återvänt när SHL är tillbaka och en tuff bortamatch mot starka Linköping väntar?

Det var en imponerande vändning Luleå gjorde hemma mot Frölunda i CHL-finalen. Underläge 0-2 blev seger 4-2 i den tredje perioden och guldet firades hela natten. Men när Luleå stod för en stark insats och slog ut Skellefteå i semifinalen blev det en rejäl formdipp i SHL, urladdningen tog helt enkelt på krafterna både fysiskt men främst mentalt. Laget uppträdde lojt och förlorade fyra av fem matcher efter den matchen.

Frågan är om det blir en liknande formdipp efter finalen och om det rätta fokuset verkligen finns där.

Luleå har som sagt torskat fyra av de fem senaste i SHL och på bortaplan har de samma statistik, fyra förluster och en seger på de fem senaste SHL-matcherna.

– Det blir tuffast möjliga (motstånd) tycker jag, vi har haft svårt mot Linköping och att spela mot dem borta känns som en rejäl utmaning, säger Luleås assisterande tränare Stefan Nilsson till klubbens hemsida inför matchen.

Tagit tio av tolv poäng mot Luleå

Hemmalaget Linköping har spelat bra ishockey mot Luleå den här säsongen och tagit tio av tolv möjliga poäng, förlusten kom på bortaplan i oktober och den kom efter en straffläggning. På hemmaplan har LHC tre raka segrar mot Luleå.

Linköping torskade överraskande borta mot Modo i sista matchen innan uppehållet men hade innan det tre segrar på de fyra senaste matcherna. Hemmaplan har inte varit deras starkaste kort den senaste tiden men faktum är att bara Skellefteå spelat in fler trepoängare på hemmaplan än Linköping som tagit full pott i 14 av 22 hemmamatcher.

Vi ser ett stort värde i den raka ettan. Delvis på grund av hur Linköping spelar och har spelat mot just Luleå tidigare under säsongen men främst med tanke på hur skakiga Luleå faktiskt sett ut och hur de brukar reagera efter cupspelet.

De har ofta haft en dipp efter Europaspelet och de såg riktigt usla ut i matcherna just efter semifinalen mot Skellefteå. Det finns överhängande risk att vi får se ett bortalag som ”inte riktigt är där” under tisdagen. Ettan betalar 2,0 hos ComeOn som ger alla nya kunder hela 3 000 kr insättningsbonus.

Ser vi till skadeläget i lagen har LHC full trupp samtidigt som det finns frågetecken runt Johan Harju för Luleå.

Uppdatering 14:05: Harju väntas finnas med i truppen men däremot får Daniel Larsson chansen i Luleås mål för första gången på drygt två månader. Ett otroligt stort avbräck för Luleå då Joel Lassinantti har SHL:s bästa räddningsprocent på 92,88 vilket kan jämföras med Larssons 89,55 vilket bara är 26:e bäst i SHL. Passa på att spela ettan innan oddset sjunker ytterligare.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Linköping 2,0 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,2 williamhill logo 1 000 kr
Luleå 3,5 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 2,1 unibet logo 1 200 kr
Över 4,5 mål 1,73 nordicbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Linköping
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 10/2 kl 19:00
TV:  cmorehockey logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo