Speltips, Linköping – Modo 29/9: Hemmalaget rivstartar igen?

Simon Pålsson Publicerat: 29 september 2015

Linköping och MODO drabbar samman för andra gången på bara några dagar. Frågan är om Linköping går på knock direkt, eller om MODO orkar hålla emot den inledande anstormningen?

SHL går in i sin fjärde omgång och än har säsongen inte riktigt satt sig. Lagen blandar och ger i sina prestationer, något som gör matcherna väldigt svårbedöma på förhand.

Två lag som båda inlett säsongen något trevande är Linköping och MODO. De förstnämnda har visserligen två segrar så här långt, men man har dessutom åkt på en rejäl knäpp på näsan nere i Ängelholm, där man förlorade med klara 3-0 borta mot Rögle BK. Samtidigt har man tagit två uddamålssegrar, dels mot MODO och dels mot Djurgården.

MODO då? Förutom hemmaförlusten mot Linköping senast har man tagit en knapp seger hemma mot nykomlingen Karlskrona och dessutom en stor förlust borta mot Örebro, 4-1. Det är främst defensiven som sett rejält skakig ut så här långt och om man inte ska halka efter direkt krävs nog att man täpper till bakåt i fortsättningen.

Hemmalaget går på knock direkt

Stärkta av bortasegern mot MODO tar Linköping nu emot samma lag, fast den här gången på hemmais. Det är en märkbar fördel och inte blir det värre av att lagen nu är fulltaligt, när både Anton Karlsson och Garrett Roe är tillbaka för fullt.

– Jag ser gärna att vi öppnar matchen på samma sätt som vi gjorde i matchen i fredags på bortaplan. Vi såg ut som vi vill se ut stora delar av matchen, vi tillät fem skott på de två första perioderna och det är ett tecken på att vi är svåra att komma åt. Sen är det samma raka, enkla hockey som oftast är effektiv. Vi vårdade pucken på ett bra sätt och det satte oss i bra situationer, säger Dan Tangnes till Linköpings officiella hemsida inför matchen.

Just inledningen av matchen är något vi tar fasta på och som MODO haft problem med under hela säsongen. Vi tror att Linköping, stärkta av både resultatet senast och av sin hemmapublik, går på knock direkt. Därför tycker vi att Ladbrokes är väl generösa som ger oss 2,25 gånger pengarna på den raka 1:an i period 1. Vi tackar och tar emot.

Speltips:

Speltips:  Linköping vinna första perioden
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 29/9
TV:   cmorehockey logocmorelivefyra logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Linköping  1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  5,00 comeon logo
MODO  4,65 unibet logo
Över 4,5 mål  1.76 unibet logo
Under 4,5 mål  2,25 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: