Speltips, Linköping – Skellefteå 30/3: SAIK fortsätter mata på offensivt?

Spelbloggare Publicerat: 30 mars 2015

lhc saik 30/38 000 åskådare väntas finnas på plats i Saab Arena när semifinal nummer två mellan Linköping och Skellefteå kickstartar den nya veckan. Ett målspel i gästernas favör testas till fint odds.

I det första mötet stod Skellefteå för en helgjuten prestation och vann med stabila 5-2. Förvisso var skottstatistiken helt jämn – 36-36 – men framför målen rådde klasskillnad, i såväl målvaktsspelet som på returerna.

– Trots att det blev som det blev, så har vi en bra känsla i gruppen och tar med oss det som var bra och kommer gå för fullt i nästa match, sa LHC-spelaren Fredric Andersson till klubbens sajt efter matchen.

Självklart lite spel för galleriet att tala om god känsla; LHC spelar med kniven mot strupen och förlorar de här, då ser jag inte en möjlighet att de ska kunna vända siffrorna till deras fördel i matchserien. Mot HV71, i kvartsfinalen, vände de förvisso 1-2 till 4-2, men Skellefteå är på en helt annan nivå än det nämnda motståndet.

Hemma i Saab Arena var de oerhört starka i grundserien och hade näst bäst facit, efter just Skellefteå, med 59 inspelade pinnar på 28 matcher. Dock var Skellefteå bäst på bortais – och det med marginal.

Snittade 4,25 mål/matchen i kvartsfinalserien

Råder klasskillnad här. LHC har diskuterats som en möjlig utmanare till de regerande mästarna Skellefteå, men kom bara fyra i serien och jag tycker inte att de imponerade fullt ut mot HV71. SAIK å andra sidan, de avvärjde Brynäs med fyra vinster av fyra möjliga och det offensiva spelet klaffade perfekt; 17 mål gjordes, ett snitt på 4,25 per match.

Gästerna kan nu spela avslappnat då man har ”råd” att förlora, även om det kan låta fel. Man har samlat ihop fantastiskt med slutspelserfarenhet de senaste åren och hanterar att spela offensivt – även på bortais.

Dessutom har Skellefteå haft ett stort övertag på Linköping under säsongen och vunnit fem av åtta inbördesmöten.

Kan man ens ha i närheten av lika bra effektivitet som senast, görs minst tre mål i Saab Arena. Skellefteå över 2,5 mål (inklusive förlängning och straffar) synas till finfina 2,10 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Linköping 2,50 betway logo 500 kr
Oavgjort 4,00 comeon logo 3 000 kr
Skellefteå 2,60 comeon logo 3 000 kr
Under 4,5 mål 2,07 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 1,80 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Skellefteå över 2,5 mål (inkl. ÖT/straffar)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Måndag 18.35, 30/3
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson