Speltips, Linköping – Växjö 12/11: Målfesterna haglar

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2015

Det finns en drös med exempel på målrika matcher mellan Linköping och Växjö Lakers. Blir det ännu en i raden av målfester mellan de här båda lagen?

Linköping får besök av de regerande mästarna Växjö Lakers, ett lag som äntligen börjat hitta tillbaka till fjolårssäongens härliga form. Fram till senaste matchen mot HV71 hade Växjö Lakers hela sju raka vinster, men efter förlusten mot HV71 hoppas laget nu ta revansch direkt.

Nu tar de sig alltså till Linköping och vad som får betecknas som en av säsongens verkligt svåra bortamatcher. Hemmalaget är visserligen inte i sitt bästa slag för tillfället och har rent av haft svårt med målskyttet på senare tid. I inledningen av säsongen fungerade den biten alldeles utmärkt, men nu ser det mörkare ut.

Hur som helst har laget tre segrar på de fyra senaste matcherna. Spelmässigt finns det en del att önska, men att laget är svårslaget råder det ingen tvekan om.

Växjö nätar ofta på Linköping

En intressant aspekt inför matchen är de inbördes mötena, där statistiken visserligen är ganska jämn, men där en tydlig detalj blir svår att undvika. Växjö Lakers gör nämligen ofta mål på Linköping och inte bara ett, två eller tre – utan flera.

4-2, 6-0, 5-4, 5-3 och 7-0 är bara några av de stora segrar som gästerna tagit mot Linköping den senaste säsongen. Det går alltså att näta på Linköping och de gör det dessutom om och om igen.

Med tanke på den fina form som laget befinner sig i, där offensiven varit en av många fungerande delar, finns det nog goda möjligheter för en del mål i den här matchen också. Känslan är att det kan bli en väldigt målrik historia åt båda håll, men vi hittar vårt spel till förmån gästerna.

Ladbrokes betalar nämligen 2,30 gånger fläsket på att Växjö Lakers ska göra över 2,5 mål i matchen (ordinarie tid). Det spelar vi med glädje.

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers över 2,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 12/11
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Linköping  2,15 unibet logo
Oavgjort  4,30 betrally logo
Växjö Lakers  3,00 williamhill logo
Över 4,5 mål  1,67 betsson logo
Under 4,5 mål  2,20 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: