Speltips, Linköping – Växjö 17/3: Fokus på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2016

Två lag som avslutade grundserien i övertygande stil drabbar samman i Linköping. Kan de regerande mästarna Växjö Lakers störa hemmalaget direkt?

Den bästa tiden på året är här. SHL-slutspelet har precis dragit igång och åtta lag sitter fortfarande med drömmar om att nå hela vägen fram till titeln. Två av lagen är Linköping, trea i grundserien, och Växjö Lakers, de regerande mästarna.

Linköping har varit det lag i grundserien som har imponerat allra mest, om vi då bortser från de suveräna lagen Skellefteå AIK och Frölunda som tokdominerade i toppen. Det lag som låg närmast till att utmana var dock Linköping, som visat att de är ett lag att räkna med. Lagets högstanivå är inte mycket sämre än den som Skellefteå och Frölunda har, men under grundserien hittade laget inte riktigt samma kontinuitet i sina prestationer som de två topplagen gjorde.

En intressant sak att ha med sig är att Linköping växte in i den här säsongen med tiden. Under 2016 höll laget jämna steg med bland annat Frölunda och dessutom avslutade man grundserien på ett övertygande sätt. Därför håller vi Linköping som en outsider inför hela slutspelet.

Växjö Lakers blandade och gav

Ett lag som var svåra att placera under grundserien var Växjö Lakers, som blandade och gav en hel del i sina prestationer. Laget lyckades med nöd och näppe säkra en plats till kvartsfinalen i sista omgången.

I sina bästa stunder håller laget hög nivå och har en offensiv som kan bära långt. Laget gjorde fjärde flest mål i grundserien, men släppte å andra sidan in näst flest av alla lag som nu spelar kvartsfinal. Bara HV71 släppte in fler.

En intressant aspekt är den statistik som finns i lagens inbördes möten den här säsongen. Växjö vann faktiskt tre av fyra möten, varav två i Cloetta Center i Linköping. Ett litet psykologiskt övertag med andra ord.

Det här är en matchserie som avgörs i bäst av sju matcher, vilket gör att lagen kan tuta och köra direkt i första matchen. Det här är dessutom två lag med en offensiv identitet. Därför känns det sannolikt att vi får se en del mål i detta första kvartsfinalmöte. Hos Redbet får vi 1,70 gånger pengarna för över 4,5 mål i matchen och det känns som bra betalt. Det var ett spel som satt i båda kvartsfinalmatcherna under onsdagen.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 17/3
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Linköpings HC  2,00 betway logo
Oavgjort  4,35 betrally logo
Växjö Lakers  3,35 betsson logo
Över 4,5 mål  1,70 titanbet logo
Under 4,5 mål  2,23 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: