Speltips, Linköping – Växjö 21/3: Steppar laget äntligen upp?

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2016

Linköping har 2-0 i matcher när det tredje kvartsfinalmötet mot Växjö Lakers står på schemat. En tredje raka seger skulle kunna vara spiken i kistan. Orkar gästerna verkligen stå emot?

Efter två möten i kvartsfinalen mellan Linköping och Växjö Lakers håller de regerande mästarna på att åka ut med huvudet före. Laget ligger nämligen under med 2-0 i matcher och ska nu ta sig till Linköping, där de fick stryk med hela 6-1 i det första mötet.

Nu måste Växjö steppa upp rejält om den här kvartsfinalen inte ska dö redan nu. Det gäller helt enkelt att hålla spänningen vid liv genom att plocka en nödvändig seger. Laget vann faktiskt med hela 3-0 i Linköping så sent som den 20 februari, men då i grundserien. Kanske kan Växjö stärkas av den vinsten för att få rätt på psykologin inför det här otroligt viktiga tredje mötet?

Den andra slutade med en 3-2-seger för då gästande Linköping, efter att de vänt på steken i den tredje perioden. Växjö tappade alltså en 2-1-ledning och satte sig därmed i denna minst sagt prekära situation.

Spelbolagen dömer ut Växjö Lakers

Inför det tredje mötet känns det som att spelbolagen redan har dömt ut Växjö. Den raka ettan ger inte mer än 1,85 gånger pengarna, något som får ses som anmärkningsvärt i en SHL-kvartsfinal mellan så pass jämna lag som detta ändå är.

I våra ögon är det inte riktigt så enkelt. Växjö är ett lag med mycket kvalité och 2-0-ledningen för Linköping är lika mycket en följd av att Växjö inte kommit upp till full standard. När laget nu har kniven mot strupen känns det som att de kommer att steppa upp.

Med andra ord tror vi på en mycket tight historia i det här tredje och oerhört viktiga mötet. Hos Unibet får vi smått otroliga 1,71 gånger penganra på Växjö +1 (asian handicap). Vi tror att de klarar att ta den här matchen till minst en förlängning, men garderar oss för en uddamålsförlust. Då får vi nämligen pengarna tillbaka.

 

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers +1 (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 21/3
TV:    cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Linköping  1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,60 betrally logo
Växjö Lakers  3,80 betway logo
Över 4,5 mål  1,61 unibet logo
Under 4,5 mål  2,40 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: