Speltips, Linköping – Växjö 25/3: Lika på två i kvartsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 22 mars 2016

Växjö Lakers har verkligen steppat upp i kvartsfinalen mot Linköpings HC. Efter att ha legat under med 2-0 har smålänningarna nu kvitterat till 2-2. Vem vinner det viktiga femte mötet?

Här kan vi verkligen snacka upphämtning. Efter att ha förlorat båda de inledande matcherna har Växjö Lakers nu tagit sig i kragen – och det rejält. Två raka vinster gör att smålänningarna skakat liv i matchserien igen. Totalt 2-2 efter fyra matcher gör att det nu är helt vidöppet.

För Linköpings del handlar det om att återfå spelet som gjorde att laget körde över Växjö inledningsvis. Det första mötet slutade till exempel hela 6-1, men den ishockeyn verkar vara som bortblåst nu.

På hemmaplan är laget dock ruggigt starka och är det någonstans de kan hitta tillbaka är det i Cloetta Center.

Linköping har bara misslyckats med att göra minst tre mål på hemmaplan i två av sina senaste sjutton matcher. Vi tar det där igen: Linköping har alltså gjort minst (!) tre mål i 15 av 17 matcher på hemmaplan. Det är ju helt otroligt starkt.

Kan Växjö Lakers stå emot?

Det är faktiskt där vi tror att den här matchen tar avstamp. Kommer Växjö Lakers att orka stå emot ett väldigt revanschsuget Linköping, som dessutom alltid är giftiga på hemmaplan?

En intressant sak att tillägga här är att Växjö släppt in minst tre mål i 11 av sina 16 senaste matcher på bortaplan. Det finns med andra ord ett litet problem med defensiven när laget inte spelar på hemmaplan. Å andra sidan gör laget ofta många mål, så det brukar bli tal om målrika matcher åt båda håll.

Någonstans där tror vi att den här matchen kan hamna, men vi håller Linköping som favoriter. Om det är någonting vi litar på är det att hemmalaget kommer ta kommandot här. Det krävs en uppryckning och det tror vi att vi kommer få se.

Därför spelar vi Linköping över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 1,76 gånger pengarna hos Ladbrokes. Det har alltså suttit i 15 av 17 (!) hemmamatcher för Linköping. Starkt.

Speltips:

Speltips:  Linköping över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  16:00, fredag 25/3
TV:    cmorehockey logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Linköpings HC  1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,20 betsson logo
Växjö Lakers  3,50 betway logo
Över 4,5 mål  1,73
Under 4,5 mål  2,14 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: