Speltips, Linköping – Växjö Lakers 20/2: Ett haltande bortalag

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2016

Ett hemmastarkt Linköping får besök av Växjö Lakers, ett lag som haltat lite på sistone. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Lördagen bjuder på en full omgång från svensk hockeys finrum – SHL. Klockan 16:00 får vi bland annat möjligheten att njuta av matchen mellan Linköping och Växjö Lakers, två av de få lag som har en verklig möjlighet att hota Frölunda och Skellefteå om SHL-titeln senare i vår.

Linköping kommer hur som helst till matchen med tre raka vinster i bagaget och laget ser ut att ha prickat formen igen. 2016 har sett väldigt lovande ut för laget, även fall de kom in i en liten dipp runt månadsskiftet januari-februari.

Det råder ingen som helst tvekan om att Linköping, på sina bästa dagar, är en kandidat till att plocka hem SHL senare i vår. Laget har en hög högstanivå och är ett jobbigt lag att möta. Det har inte minst visat sig på hemmaplan, där de bland annat slagit Skellefteå med klara 5-2 så sent som i tisdags. Imponerande.

Växjö Lakers haltar något

Fullt lika lovande ser det inte för Växjö Lakers, förra årets SHL-mästare. Laget har bara vunnit två av sina åtta senaste matcher och har stora defensiva problem för tillfället. Därtill fungerar inte offensiven som den ska. Det ser helt enkelt mörkt ut.

Därför har laget också halkat ner till åttondeplatsen i tabellen och om de vill undvika att behöva kvala till slutspelet krävs en uppryckning väldigt snart. I skrivande stund har laget fem poäng upp till Djurgården på den viktiga sjätteplatsen.

Inte sällan blir matcherna mellan lagen jämna, men Linköping kommer stärkta från det senaste inbördes mötet när de vann med klara 4-1 i Växjö. Den matchen spelas så sent som för en månad sedan och finns säkert kvar i medvetandet hos de båda lagen.

Vår känsla är att Linköping, dels på grund av att de har bättre form, men också för att de är så starka på hemmaplan, får gälla som klara favoriter här. Den raka ettan ger 1,85 gånger pengarna hos Expekt och det känns som ett rimligt odds. Det hugger vi.

Speltips:

Speltips:  Linköping vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp:  16:00, lördag 20/2
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Linköping  1,85 expekt logo
Oavgjort  4,50 betsson logo
Växjö Lakers  4,10 betway logo
Över 4,5 mål  1,67 betway logo
Under 4,5 mål  2,30 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: