Speltips, Liverpool – Bournemouth 17/8: Vi satsar på att dubbla insatsen

Simon Pålsson Publicerat: 17 augusti 2015

Nykomlingen AFC Bournemouth gästar Anfield i Liverpools hemmapremiär. Spelbolagen ser ut att underskatta gästernas offensiv inför matchen.

De båda lagen kommer till den andra omgången av Premier League med en annorlunda premiärmatch i ryggen. För nykomlingen Bournemouths del blev det en tråkig 0-1-förlust hemma mot Aston Villa, trots att man faktiskt gjorde en ganska bra match. Det var för övrigt klubbens första match i Premier League någonsin.

Liverpool då? Man tog en sen 1-0-seger borta mot Stoke City. Målskytt blev Coutinho med ett vackert långskott med några få minuter kvar av matchen. Det såg lite krampaktigt ut under hela matchen och Liverpool hade svårt att skapa riktigt heta chanser, men så var det också en premiär.

När Bournemouth kommer på besök till Anfield har vi en stark känsla av att det kommer bli en helt annan matchbild. Liverpool kommer att vilja gå framåt inför sin hemmapublik och med den offensiva kapacitet som finns i truppen bör man kunna skapa en hel del möjligheter.

Intressant är dock att Bournemouth är en lite annorlunda nykomling, med en bestämd tro på sitt eget spel och en offensiv, passningsinriktad fotboll. Det är möjligt att man kommer att framstå som lätt naiva i vissa matcher, men samtidigt kommer man alltid att skapa chanser – inte minst på lag som trycker framåt och lämnar ytor bakom sig.

Statistiken från förra året talande

För ett år sedan, i inledningen av förra säsongen, släppte Liverpool in mål i de fyra inledande hemmamatcherna – trots att man mötte en del mindre bra lag. West Bromwich, Aston Villa, Everton och Southampton fick alla hål på Liverpool.

Framåt sett misslyckades man faktiskt bara att göra mål i tre av 19 ligamatcher på hemmaplan. Trots att glansdagarna ligger bakom klubben är Anfield fortfarande ett ställe man ofta spelar bra fotboll på, det råder det ingen tvekan om.

Hur som helst är vår känsla att det här kan bli en fartfylld match, med ett hemmalag som måste gå framåt och ett bortalag som inte kommer att vara rädda för att spela i de ytor som uppstår bakom ett offensivt Liverpool. Det öppnar upp för att vi får se mål åt båda håll och när vi kan spela båda lagen göra mål till 2,00 gånger pengarna hos William Hill måste vi syna det. Dubbla pengarna känns ett snäpp för högt.

Vi har helt enkelt svårt att se hur Liverpool inte ska kunna få hål på Bournemouth när man spelar på Anfield och dessutom tror vi inte att Bournemouth misslyckas med att näta två matcher i rad. Det finns för mycket offensiv kvalité i det laget, helt enkelt.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,00(Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, måndag 17/8
TV:    viasatfotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Liverpool  1,46 unibet logo
Oavgjort  4,75 bwin logo
Bournemouth  8,25 bwin logo
Över 2,5 mål  1,77 redbet logo
Under 2,5 mål  2,10 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: