Speltips, Liverpool – Carlisle United 23/9: Vi slår på den stora trumman

Spelbloggare Publicerat: 23 september 2015

Liverpool kliver direkt in i den tredje rundan av Ligacupen och ställs där mot Carlisle United, hemma på Anfield. Hur hårt kliver man in i cupen med alla de andra bollarna i luften?

Det är skrällarna cup. Och här luktar det just – skräll. I alla fall i relation till oddsen som presenteras.

Råder kaos i Liverpool just nu. Man bollar mellan spel i serien, Europa League och nu även cupen. Det täta spelschemat tär på krafterna, inte minst nu när man presterat på sådan usel nivå. Efter de två inledande 1-0-vinsterna i serien, har nu fem vinstfria matcher följt upp varandra – mot Arsenal, West Ham, Manchester United, Bordeaux samt Norwich. Tre kryss och två torskar.

Detta placerar Liverpool på 13:e plats i serien, och det är förstås under all kritik. Man ska vara uppe och fajtas om Europabiljetterna, det ska kunna krävas av en storklubb som Liverpool, med en så pass stark trupp.
Då är det förstås befogat att vara lite fundersam över vilken motivationsnivå de kliver in i Ligacupen med. En sak som är rätt säker är att de lär fortsätta försöka nöta in det där med att spela med trebackslinje. Kan dröja innan den sitter. Eller så fortsätter Brendan Rodgers fortsätta byta format till och från – tanken om kontinuitetens kraft verkar inte finnas i den mannens huvud.

Skickar ut Chesterfield och QPR

Rotation med spelare kommer vi också få se från Liverpools sida, det är deklarerat från tränarhåll. För de som spelat på sistone är risken för trötta ben stor – detta blir den tredje matchen på sex dagar. Dessutom är flera nyckelspelare skadade, de som missar matchen är Joe Allen, Jon Flanagan, Jordan Henderson, Kolo Touré och Christian Benteke.

Carlisle United huserar i League Two, där de är tia – men formen pekar uppåt och man känns klart mer slagkraftiga kontra i fjol. Det här är årets match för spelarna, så vi kan räkna med en rejäl kraftsamling från deras sida – inte kommer de falla ihop platt. Ett Liverpool utan självförtroende, som roterar och eventuellt kliver in med lite loj attityd här – de ska få sig en match.

Om vi tittar tillbaka till 2010 så åkte Liverpool ur denna cup mot ett League Two-motstånd, då mot Northampton Town.

Faktum är att Carlisle verkar satsa benhårt på cupen i år. I den första rundan skickades League One-klubben Chesterfield ut och därefter Queens Park Rangers i Championship, och Premier League så sent som i fjol.

Blir med största sannolikhet Liverpool som plockar det här, men varåt värdet lutar är tydligt. Spelbolagens samlade värdering över att Carlisle ska avancera vidare är på 12% och det köper jag – då sticker ComeOn ut och betalar 10,0 x insatsen för det. Talar om hur fel ute de är när de inte ens erbjuder två heltal mer för den raka tvåan. Synas innan förmodad justering.

Speltips:

Speltips: Carlisle United avancerar vidare
Odds: 10,00 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 23/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Liverpool 1,24 comeon logo
Oavgjort 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Carlisle United 17,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,50 mybet logo
Under 2,5 mål 2,88 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: