Speltips Liverpool – Manchester City 30/7: Community Shield

Martin Efvergren Publicerat: 30 juli 2022

FA-cupvinnarna Liverpool och ligavinnarna Manchester City gör upp om säsongens första titel i Community Shield. Matchen spelas lördagen den 30 juli 2022 med avspark kl 18:00.

Liverpool – Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool FC hade länge chansen att ta en historisk kvadrupel då man vann både ligacupen och FA-cupen. I Premier League gick man en hård kamp mot Manchester City med en rafflande säsongsavslutning. Där drog de sistnämnda till slut det längsta strået och kunde säkra ligatiteln med en poängs marginal ner till Liverpool.

Årets säsong ser åter ut att kunna bli uppgörelse mellan de här båda giganterna. Ser vi till spelbolagens bedömning är det generellt Man City som gäller som huvudfavoriter där Liverpool är den stora utmanaren. Att något annat lag skulle vinna Premier League 2022/23 vore en sensation.

Denna Community Shield blir därför en mycket intressant värdemätare där det, förutom att en mindre titel står spel, gäller att sätta sig i respekt inför ligasäsongen som drar igång nästkommande helg.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrik historik

Manchester City är regerande ligamästare men i semifinalen av FA-cupen i mitten av april fick man se sig besegrade med 3-2 av Liverpool. Det var senast lagen möttes där de två drabbningarna i ligan slutade 2-2.

Man City gäller alltså som favoriter att försvara sin ligatitel och anledning till det stavas nog främst Erling Haaland. Förutom honom har man även spetsat truppen med, bland andra, Kalvin Phillips från Leeds.

Haaland gjorde matchens enda mål när Manchester City besegrade FC Bayern i genrepet i söndags. I den bemärkelsen ligger han dock i lä i jämförelse med Liverpools motsvarande stjärnvärvning Darwin Nunez som hängde hela fyra baljor i deras genrep mot RB Leipzig som man vann med 5-1.

Lagen är förstås inte i toppslag redan nu, men stommen hos både Man City och Liverpool är intakt och jag tror ändå att det kan komma att bjudas på en häftig uppgörelse.

Förra säsongens möten var målrika och trots en viss ringrostighet bör det kunna bli en välspelad tillställning med en öppen matchbild även den här gången. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.84 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 29 juli 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: