Speltips, Liverpool – Manchester United 22/3: Löven faller på Anfield?

Spelbloggare Publicerat: 22 mars 2015

liverpool man untd 22/3Söndagseftermiddagen bjuder på ett klassikermöte mellan Liverpool och Manchester United på Anfield, där korten bör falla som löven på hösten. Observera att avsparken tas redan 14:30, matchen visas på Viasat Fotboll och Viaplay.

Liverpool är, rent baserat på resultaten, formstarkast i Premier League. Fem raka seriematcher har vunnits och senaste förlusten kom så sent som i december förra året, mot just Manchester United med 0-3. Hjulen rullar på, man verkar bara bli starkare och starkare – trots den usla starten på spelåret innehas femteplatsen och man fajtas om en CL-biljett.

Brad Jones, Lucas Leiva och Jordan Ibe saknas för ”Pool”. Gästerna får klara sig utan James Wilson, Robin van Persie, Jonny Evans och Marcos Rojo.

Manchester United har haft vissa problem den senaste månaden, bland annat förlorat mot Swansea och åkte ur FA-cupen i hemmamatchen mot Arsenal, men nu senast stod man för ren och skär propagandafotboll när Tottenham besegrades med tre mål mot noll på Old Trafford.

Vinnaren här, de tar fjärdeplatsen, vilken United innehar för tillfället. Ett äkta sexpoängsmöte med andra ord. Om Liverpool förlorar kan direktplatserna till Champions League glömmas bort – vore ett enormt bakslag nu när de är i så pass fin form.

Låg kortlina

Skulle vilja påstå att det finns lite värde i det oavgjorda resultatet till 3,50 här – men strålkastarljuset riktar vi mot kortmarknaden där vi får bra betalt på en lina som jag ser som en halv siffra för lågt satt.

Dels är detta ett rivalmöte som brukar blixtra till fysiskt. Kortutdelningen i de tre senaste PL-inbördesmötena har varit 7-8-6 (rött kort räknat som två). Sedan står det ju extremt viktiga pinnar på spel i kampen om Europaplatserna. Mycket på bordet.

Martin Atkinson är matchens huvuddomare och han är, som bekant, inte en speciellt sparsam med korten. Exempelvis har röda kort höjts i fem av hans sju senaste dömda matcherna. På 35 dömda PL-matcher har han visat 131 ost- och sju tomatskivor.

Personligen hade jag satt ut kortlinan på 6,0 – Bet365s är på 5,5 och överspelet är värt en medelinsats till 1,73x.

Testa vår favoritbookie

William Hill är en genuin brittisk bookie som har fantastiska odds på bland annat Premier League. Ta del av deras välkomstbonus på 1 000 kr.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Liverpool 2,15 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Manchester United 3,80 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,91 redbet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 5,5 kort
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 14:30, 22/3
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson