Speltips, Liverpool – Queens Park Rangers 2/5: Vem ska göra målen egentligen?

Spelbloggare Publicerat: 2 maj 2015

pool qpr 2/5Med ett fåtal omgångar kvar tar Liverpool emot desperata Queens Park Rangers, som är i stort behov av att samla ihop poäng för att rädda sig kvar i Premier League. Kan man skrälla mot formsvaga Liverpool?

Det finns en del saker som talar för att vi som bänkar oss för att se Liverpool mot Queens Park Rangers inte kommer att få se särskilt många mål. För det första är den stora frågan vem som överhuvudtaget skulle kunna göra målen?

Båda lagen kommer nämligen till matchen med rejäla manfall, där Liverpool är rejält skadeskjutna framåt. Lagets stora anfallsstjärna Daniel Sturridge är fortsatt indisponibel och ersättaren Mario Balotelli sägs också missa matchen. Utöver det saknas även passningsskickliga Lucas Leiva.

Queens Park Rangers skadelista är lika lång som den varit under i stort sett hela säsongen, vilket naturligtvis är en starkt bidragande orsak till den risiga säsongen man faktiskt har bakom sig. Tunga avbräck till just den här matchen är Vargas och Zamora, som båda har potentialen att vara giftiga i och i närheten av straffområdet.

Inte bara manfall – formen också risig

Men det är inte bara de båda lagens manfall som talar för att det inte kommer bli särskilt många mål i matchen. Båda lagen kommer till matchen efter negativa trender och många poängtapp på kort tid. Liverpool har till exempel bara gjort ett mål på de tre senaste matcherna och dessutom har man bara lyckats göra mer än ett mål i en av de senaste nio matcherna. Det är ganska talande.

Queens Park Rangers kommer med två hemmamatcher färska i minnet. I båda matcherna fick man gå av planen mållösa. Det ska dock sägas att Queens Park Rangers ofta är ena halvan av målrika möten, men då möter man vanligtvis lag i bättre offensiv form än vad Liverpool mäktar med för tillfället.

Ja, att vi tror på en målsnål historia har ni säkert listat ut. Det är en uppfattning som stärks av spelbolagens oddssättning inför matchen, där överspelet är nere på fantastiskt låga 1,57 hos William Hill. Det är naturligtvis inte ens aktuellt att fundera på. Då finns det betydligt mer värde i under 2,5 mål, som ger hela 2,40 hos både bet365 och NordicBet. 2,40 gånger pengarna med två så pass formsvaga lag är på tok för bra för att inte spela. Vi slänger in en peng och håller tummarna för att lagens offensiva spelare vaknat på helt fel sida inför matchen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Liverpool 1,40 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 5,25 bwin logo 250 kr
Queens Park Rangers 9,30 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,40 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,62 superlenny logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 2/5
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Simon Pålsson