Speltips, Liverpool – Stoke 27/12: En fin smällkaramell

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2016

Kvällsmatchen mellan Liverpool och Stoke har alla förutsättningar att bli en riktig smällkaramell. Den känslan ligger till grund för det speltips som vi dukar fram inför Premier League-drabbningen.

Här kan det bli åka av.

Den känslan är stark hos oss inför matchen mellan Liverpool och Stoke i Premier League. Det här är två lag med fokus på sitt offensiva spel, men där väl hemmalaget är det lag som lyckas allra bäst. Den offensiva identiteten lyser igenom i alla delar av Liverpools spel, både med och utan boll. Den höga pressen har varit effektiv för att återerövra boll och skapa chanser, men har samtidigt skänkt ett par mål till motståndarna.

Hemma mot Stoke blir Liverpool automatiskt favoriter, men hos spelbolagen har favoritskapet skjutit i höjden. Just nu ger det raka spelet på hemmalaget inte mer än 1,28 gånger pengarna hos exempelvis Bethard. Som bäst finns ettan till 1,32 gånger pengarna, bland annat hos 24hBet. Det är såklart inte spelbart någonstans.

En lång skadelista i båda lagen

Så mycket går helt enkelt inte att lita på Liverpool. Hur fantastiska de än må vara i sina bästa stunder finns det fortsatt ett stort problem med kontinuiteten i resultaten, en oro som stärks av en lång skadelista.

Phillipe Coutinho, Adam Bogdan, Danny Ings, Joe Gomez samt Oluwaseyi Ojo kommer inte komma till spel för Liverpool enligt de senaste rapporterna. Marko Grujic tros inte heller vara spelklar, men det potentiellt riktigt jobbiga avbräcket är Joel Matip som har problem med fotleden. I skrivande stund är det osäkert om han startar.

Bortalagets nyckelspelare Marko Arnautovic är inte tillgänglig, medan defensiva kuggar som Geoff Cameron och Phil Bardsley fortsatt är skadade. Målvakten Jack Butland och mittfältaren Stephen Ireland har båda missat hela säsongen och reser inte med till Anfield heller.

Det finns defensiva brister i båda läger

Om vi ska se förbi den fina offensiven i både Liverpool och delvis i Stoke måste vi flagga för att det finns klara defensiva brister i båda läger också. Det är dock lite från match till match. Hemmalagets problem – förutom att Joe Matip kan missa matchen – är också målvaktsfronten, där ett riktigt bra alternativ fortfarande inte finns.

Gästerna har bara en oförmåga att täppa till och blandar högt med lågt i framförallt den defensiva delen av spelet. Trots att det finns mycket kvalité i det här laget har Stoke inte lyckats hitta en jämnhet i sina prestationer.

Vi hoppas på en riktig smällkaramell här och hittar ett odds som faller oss i smaken. Båda lagen göra mål till 2,05 gånger pengarna hos Bethard (1 000 kronor) spelas. Inför den här matchen har Stoke nätat i fem raka bortamatcher – där är laget nästan starkast – medan Liverpool så gott som alltid gör mål.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:15, tisdag 27/12
TV:   viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:   (TV-tablå)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: