Speltips, Liverpool – Tottenham 10/2: Har nån hört nått om Harry Kane?

Spelbloggare Publicerat: 10 februari 2015
liverpool tottenham 10/2
Foto: Bildbyrån

Fajten om biljetterna till Europa blir mer intensiv för varje vecka. Liverpool och Tottenham är båda formstarka, inblandade i striden och möts på Anfield under tisdagen i en oviss batalj – men vi tycker att värdet lutar över åt det ena hållet.

Liverpool har växt rejält under den andra halvan av säsongen och sedan 0-3-förlusten mot Manchester United i mitten av december, har man inte förlorat en enda match under ordinarie speltid. 14 matcher har avverkats sedan dess och trots att spelet inte klaffar perfekt ser det ljust ut för den närmsta framtiden.

Upp till Tottenham som parkerar på femteplatsen, vilken innebär en biljett till Europa League, skiljer det fyra poäng. En förlust skulle i praktiken innebära att möjligheten att nå dit är borta. Tottenham har inte heller råd att förlora, då man självklart vill nå en bättre placering, men också för att övriga toppkonkurrenter väntas vinna sina matcher denna omgång – och skulle det inträffa, är man nere på ”död mark”.

Sett till resultatraderna är Liverpool knappt bättre på hemma- kontra bortaplan, endast en pinne mer har plockats på Anfield.

Liverpool har en rad spelare osäkra, vissa helt out. Det mesta tyder på att de offensiva pjäserna Coutinho och Sterling kommer till spel trots vissa känningar. Tottenhams tränare Mauricio Pochettiono har lyxen att ha alla spelare tillgängliga.

Värdet på Tottenham

I skrivandets stund ser 1×2-marknaden ut som följer: 1,90-3,90-4,40. Liverpool värderas alltså som stora favoriter – något jag har svårt att instämma i. Hade velat se flera decimaler flyttas över från krysset och tvåan – till ettan.

Men varför? Jo, Tottenham är, precis som Liverpool, extremt formstarka. Man kommer med boostat självförtroende efter att ha vänt 0-1 till 2-1 mot lokalkonkurrenten Arsenal. Båda målen gjordes av seriens formstarkaste anfallare, Harry Kane. Liverpool lyckades ”bara” spela 0-0 borta mot Everton och själva prestationen var knappast prickfri. Saknades udd.

Dessutom är ”Spurs” oerhört starka på resande fot, fjärde bäst i serien med sex segrar, ett kryss och tre förluster. Nästan lika bra facit som Liverpools på hemmaplan…

Hemmalaget har helt enkelt ställts ut som alltför stora favoriter och den raka tvåan testas till 4,40 gånger pengarna.

Som sidospel skickar jag in en mindre insats på Harry Kane ”anytime” till 3,30x hos Ladbrokes.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Liverpool 1,90 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Tottenham 4,40 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,15 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,74 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Tottenham att vinna
Harry Kane målskytt ”anytime”
Odds: 4,40 / 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn!  (3 000 kr bonus)
Ladbrokes (1 000 kr gratisspel)
Spelstopp: Tisdag 21:00, 10/2
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson