Speltips, Ljungskile – Brommapojkarna 15/4: Superettanlir i skuggan av CL

Spelbloggare Publicerat: 15 april 2015

lsk bp 15/4Superettan kliver in i den andra omgången och på Skarsjövallen får Ljungskile besök av Brommapojkarna. Här är vårt speltips från matchen.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna | Kommentarer

Båda lagen kommer från varsin uddamålsförlust i premiären, Ljungskile borta mot Värnamo och Brommapojkarna hemma mot Östersund och de lämnade respektive arena enormt besvikna. Gäller att hitta tillbaka nu.

Ljungskile visade ändå upp positiva tendenser i sin premiär och styrde stundtals spelet med järnhand, men blev svårt sårade i omställningsmöjligheterna. En lite mer avvaktande första halvlek, skiftade över i en andra där det svängde rejält, fram och tillbaka – det var också sista 45 alla matchens tre mål kom. Fram till den 85:e minuten stod det oavgjort, när Värnamo tilldelades en omdiskuterad straffspark, men ska också nämnas att LSK:s tilldömda dito var tveksam den med.

– De får en väldigt billig straff och linjedomaren ser att det inte ska vara en straff. Våra spelare bakom mål hör att han säger ’nej’ men domaren som står 30-40 meter bort dömer straff, sa LSK:s keeper Jonathan Johansson i en intervju med Expressen efter matchen.

Nåväl, livet går vidare och här ställs man ut som välförtjänta storfavoriter mot ett Brommapojkarna som var häpnadsväckande uddlösa och slarviga mot Östersund. Har ju redan höjt ett finger för att laget har hajpats upp alltför mycket av oddssättarna, när man ställdes ut som en av de tre främsta i sannolikhet att avancera till Allsvenskan. I själva verket tror jag att BP ens kan få det svårt att nå den övre tabellhalvan.

Prestationen mot Östersund talar ju inte direkt emot mitt påstående. Skapades oerhört lite framåt och av defensiven finns mer att krävas, även om den inte var fullt katastrofal. Man spelade ändå på hemmaplan då och nu är det en bortamatch på naturgräs som står på schemat. Knappast som handen i handsken för ett passningsorienterat BP, i en tjongbollsserie.

”Försvarsspelet prio ett”

Skickades ut superintressanta siffror på 1×2- och handikappmarknaden i Ljungskiles favör häromdagen, men marknaden har sagt sitt och numera finner jag inget värde överhuvudtaget där. 1,52x för en rak etta i tajta Superettan är bara tillräckligt vid väldigt speciella förhållanden. Här ska ändå inte Brommapojkarnas förmåga viftas bort totalt.

Men på målmarknaden erbjuds det helt klart investeringsbara odds. Tycker bestämt att det luktar målsnålt långa vägar. Brommapojkarna som nämnt, de gjorde en usel premiär – framförallt i offensiv synvinkel. Mer eller mindre ingenting skapades, trots att Östersund tryckte upp laget i banan och det fanns fina ytor bakom deras mittfält.

Mot ett Ljungskile, som väntas hamna i toppen, tror jag inte att de kommer våga släppa på tyglarna riktigt. Man får inte heller samma möjligheter till att rulla boll lika som på Grimsta IP och att få ihop försvarsspelet blir prio ett. Det är ju ändå ett till stora delar ny trupp som ska sammansvetsas, vilket tränaren Magni Fannberg också talade om inför premiären.

Ljungskile kommer få sina chanser, den saken är klar – men tillräckligt många för att överlinan ska passeras? Svårt att se det faktiskt och det är allt annat än skrivet i sten att Brommapojkarna lyckas få in en balja överhuvudtaget. Att 2,5-mållinan i Ljungskile-Värnamo överstegs kunde bara hända på grund av de tveksamt, eller rentav feldömda straffsparkarna. Nu – målsnålt.

Under 2,5 mål (asian) spelas till 1,85x hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Ljungskile 1,52 redbet logo 1 200 kr
Oavgjort 4,00 mybet logo 1 000 kr
Brommapojkarna 7,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål (asian)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:20, 15/4
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson