Speltips, Ljungskile – Sirius 6/5: Målspel testas från Uddevalla Arena

Spelbloggare Publicerat: 6 maj 2015

lsk sirius 6/5Strålkastarljuset riktar vi mot Superettan och Uddevalla Arena, där vi har match mellan Ljungskile och Sirius. Luktar målsnålt?

Båda dessa två är topptippade och tänkta som två möjliga konkurrenter till de allsvenska platserna. Sirius förstår jag varför; de har en mycket intressant spelartrupp med stor utvecklingspotential. Ljungskile är inte något topp tre-material i min bok. Alldeles för många betydande pjäser har tappats från förra året och ersättarna håller inte i närheten av samma nivå.

Tänker att vi har – mitten mot toppen. Ljungskile är dock urstarka på hemmaplan, var så under fjolåret och har inlett med två vinster av två möjliga på Uddevalla Arena detta spelår – mot Brommapojkarna och Mjällby, som båda förvisso öppnat säsongen på usla sätt. Alltjämt, starkt med full pott och noll insläppta mål bakåt. På bortaplan har å andra sidan båda matcherna förlorats. Vi vet att LSK skiljer extremt på hemma- kontra bortaplan – men den statistiken ska jämnas ut något desto längre året lider.

På Studenternas IP har Sirius hittills inkasserat sju av nio möjliga pinnar och krysset kom mot seriens kanske starkaste lag i Östersund. Borta är facit två 0-0-matcher mot Syrianska och Frej. Lite förvånande att man varit så pass mycket bättre hemma, då man var klart vassare på resande fot under fjolåret. Hur som helst, kan man hålla samma nivå uppe kan det bli ett roligt år för Uppsalalaget – kanske kan det räcka för en plats till Allsvenskan, till och med?

Sirius kapten Niklas Busch Thors fotskada har visats värre än väntat och han missar även denna match, vilket även Karl Larson, Patrick Hopkins och Ian Sirelius gör. Värden står utan nya skador och tränaren Tor-Arne Fredheim står med samma material som senast i 2-0-vinsten mot MAIF.

Stinker målsnålt

Tycker att värdet i siffrorna på 1×2-marknaden – 2,38-3,40-3,10 – lutar, om än knappt, över åt Sirius som borde ses med bättre chans att hämta in något av värde till tabellen från Uddevalla Arena än oddssättarna antyder. X2 eller tvåan med försäkringen draw no bet kan vara intressanta spelobjekt, men bättre värde finner jag på en helt annan marknad.

Det handlar om mål – och jag tror att det blir lite av den varan. Ser vi hur båda parter inlett på hemma- respektive bortaplan, har deras anfallsspel knappast sprudlat framåt medan försvarsspelet suttit perfekt. LSK har vunnit med 1- och 2-0 – Sirius står med två 0-0-matcher.

Sirius är ett passningsorienterat lag och kommer helt säkert vara spelförande under stora perioder av den här matchen – och mattan på Uddevalla Arena ska inte vara i perfekt skick, vilket borde sätta käppar i hjulen för bortalagets anfallsspel.

0-0, 1-0 eller 0-1 tycker jag känns som rimliga resultat och att båda lagen INTE gör mål spelas till 2,10x hos Mybet, vilket är det enda spelbolaget på marknaden som erbjuder över dubbelt för spelet. Öppna ett konto hos dem och få 1 000 kr i välkomstbonus.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Ljungskile 2,38 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 unibet logo 1 000 kr
Sirius 3,10 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,20 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – nej
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:00, 6/5
TV:  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

[dil_mini dil = ID72480

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson