Speltips, Luleå – Djurgården 7/3: Kokar rivalmötet över?

Emil Jakobsson Publicerat: 6 mars 2015
Luleå - Djurgården 7 mars 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

Under lördagen inleds SHL:s Play In där fyra lag ska bli två innan kvartsfinalerna kan dra igång. Här tittar vi närmare på det otroligt känsloladdade mötet mellan Luleå och Djurgården och vi har hittat ett starkt speltips.

Visst har ni inte missat: Redbet erbjuder våra besökare en unik bonus som man bara kan få här, 1 200 kronor bonus med bonuskoden SBLOGG. Hämta er bonus här. 

Nu är grundserien färdigspelad och åtta poäng skiljde mellan åttan Luleå och nian Djurgården. Mycket talar för ett jämnt möte men med tanke på att Luleå har hemmaplatsfördel ser spelbolagen de som favoriter till avancemang här. Det har byggts upp en väldigt het rivalitet mellan dessa två lag genom åren. Allt från ”The Big Brawl” mellan lagen 2000, den infekterade slutspelsserien 2011 och inte minst den här säsongens möten efter Johan Forsbergs otroligt fula överfall på Daniel Fernholm. Vi kan med andra ord räkna med en väldigt känsloladdad matchserien mellan dessa två lag.

Luleå krigade länge för att nå en direktplats till slutspelet men när det stod klart att den chansen inte längre fanns var det tydligt att spelet blev lidande, bristen på motivation gjorde att spelet såg riktigt uselt ut. Under februari hade de en period med fem förluster på sex matcher men under de två avslutande omgångarna har de vunnit mot både Färjestad borta (1-3) samt Frölunda hemma (3-0).

Vunnit tre av fem mot Luleå

Men Djurgården har vunnit tre av de fem matcherna mellan lagen den här säsongen, bland annat två av tre uppe i Coop Norrbotten Arena. Så visst finns det en chans för skräll här.

Ser vi till formen har Djurgården vunnit två raka och fyra av de fem senaste.

Båda lagen saknar en del viktiga spelare. Djurgården har haft en hel del skador men både Mikael Tellqvist samt Mikael Samuelsson väntas vara tillbaka. Luleå har inga skador men saknar mest troligt lagkaptenen Chris Abbott som delade ut en ful tackling i sista omgången mot Frölunda och har blivit anmäld till disciplinnämnden.

”Väl så kaxigt av spelbolagen”

Bästa spelet då? Luleå hade en ynka seger på de sju senaste hemmamatcherna innan de nu i den sista och helt betydelselösa matchen mot Frölunda vann med 3-0. Frågan är med andra ord hur tung den där hemmaplansfördelen verkligen är?

Djurgården har vunnit fyra av de fem senaste matcherna samt fyra av de sju senaste bortamatcherna och med tanke på att Luleå mest troligt saknar Chris Abbott vilket även mer eller mindre plockar bort brorsan Cam från spelet känns det väl så kaxigt av spelbolagen att betala en bra bit över fyra gånger pengarna på den raka tvåan.

Vi håller med om att Luleå är favoriter på hemmaplan, men inte så tunga favoriter som oddset 1,45 inklusive förlängning vill påvisa. Chris toppar trots allt både den interna skytteligan och poängligan samtidigt som Cam är trea i poängligan och tvåa i interna skytteligan. Hans spel fungerar inte alls lika bra när brorsan inte är med på isen.

Djurgården har som sagt vunnit två av säsongens tre bortamatcher mot Luleå, bland annat så sent som den 25 februari med 2-4. Vi testar spelet dubbelchans X2 som betalar hela 2,17 hos Nordicbet. Som jämförelse är flera andra bolag nere runt 2,0 för samma spel. Saknar ni konto hos Nordicbet får ni 1 000 kr insättningsbonus här.

Kan även vara läge att testa en liten slant på den raka tvåan som hos vissa bolag är och nosar runt 4,65 gånger pengarna.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Luleå 1,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,15 comeon logo 3 000 kr
Djurgården 4,65 nordicbet logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,89 unibet logo 1 200 kr
Över 4,5 mål 1,9 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2,17 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 7/2 kl 17:15
TV:  tvtolv logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo