Speltips, Luleå – Färjestad 17/3: Tungt avbräck öppnar för skräll

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2016

Luleå och Färjestad gör upp i en av de jämnaste SHL-kvartsfinalerna på förhand. Kan gästerna utnyttja hemmalagets eventuella avbräck i den första matchen?

Fyran mot femman i SHL:s grundserie. Den här kvartsfinalsserien har onekligen potentialen att bli en intressant historia. Två av seriens mer defensivt inriktade lag, i bemärkelsen att de bygger laget bakifrån, drabbar samman och då kan det bli tight.

Visserligen finns det ett enormt övertag för det ena laget om vi kikar på statistiken i inbördes möten. Färjestad BK har fem raka vinster mot Luleå i SHL:s grundserie, varav fyra den här säsongen. Det är inte heller nog med det. Laget fullkomligt sprutar in mål mot Luleå och har faktiskt snittat fyra mål per match i just de matcherna den här säsongen.

Trots detta slutade Luleå tre poäng framför Färjestad i tabellen och på det hela taget är det här två jämna lag. Av någon anledning verkar dock Färjestad trivas anmärkningsvärt bra mot just Luleå.

Stjärnmålvakten Joel Lassinantti kan missa

Vad som är riktigt besvärande för Luleås del inför den första kvartsfinalen är att stjärnmålvakten Joel Lassinantti kan komma att missa matchen. 23-åringen har haft en skadefylld säsong, missade de tre sista matcherna i grundserien och var inte med på onsdagens matchförberedande träning. Det är ett tung avbräck.

I skrivande stund är det gott och väl en vecka sedan de här båda lagen senast spelade en tävlingsmatch. Det kan alltså bli tal om en liten ringrostighet. Vad som är intressant är dock att Färjestad avslutade grundserien på ett övertygande sätt och på så sätt säkrade kvartsfinalplatsen, som såg ut att vara hotad ett tag.

I ärlighetens namn kan det här gå lite hur som helst, men det finns två aspekter vi helt enkelt inte kan blunda för. Dels trivs Färjestad bevisligen väldigt bra mot just Luleå, det är en dåligt gömd hemlighet. Därtill är det eventuella tappet av Joel Lassinantti riktigt tungt för hemmalaget. Om han inte spelar håller vi definitivt matchen helt öppen. Hos Unibet får vi hela 2,60 gånger pengarna på Färjestad +0.0 (asian handicap) och det tycker vi är väldigt bra betalt. Det är samma sak som draw no bet, det vill säga att vi får pengarna tillbaka om matchen går till förlängning.

 

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 17/3
TV:    cmorehockey logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:     cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luleå HF  1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,25 betway logo
Färjestad BK  3,45 betsson logo
Över 2,5 mål  1,94 unibet logo
Under 2,5 mål  1,97 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: