Speltips, Luleå – Färjestad 21/3: Positiv energi inom föreningen

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2016

1-1 i matcher efter två kvartsfinaler och nu öppet ställningskrig inför det tredje mötet. Fortsätter den starka hemmatrenden i kvartsfinalen mellan Luleå HF och Färjestad BK?

Det tredje mötet i kvartsfinalen mellan Luleå HF och Färjestad BK står på schemat under måndagskvällen. Efter två matcher är det lika på ett mellan lagen och faktum är att det är tämligen logiskt sett till hur matcherna har artat sig.

Båda lagen har nämligen kopplat ett kraftigt grepp i sin respektive hemmamatch och också vunnit den utan större bekymmer. Senast, nere i Löfbergs Arena, tog hemmalaget Färjestad en 3-0-ledning redan i den första perioden och dödade egentligen spänningen redan där.

Nu är vi dock tillbaka uppe i Luleå, där hemmalaget vann med klara 4-2 i det första mötet mellan lagen. Där dominerade dock Luleå större än vad siffrorna möjligen säger och Färjestad reducerade två gånger om väldigt sent i den tredje perioden. Hur som helst är det en stor fördel för Luleå att vi nu är tillbaka på deras hemmaplan och det tror vi kan bli avgörande i det tredje mötet.

Flera saker att stärkas av

Faktum är att hemmalaget kommer till matchen stärkta av flera saker, som de troligen kommer att trycka på internt för att pumpa upp energin ytterligare inför matchen. Den första saken är att Luleå är starka hemma och vann det första mötet mot Färjestad i komfortabel stil. Det är stärkande i sig.

Därtill är Färjestad defensivt svaga, eller åtminstone skakiga, på bortais den här säsongen. På de sju senaste bortamatcherna har laget till exempel släppt in minst tre mål i fem av matcherna. Minst tre mål har för övrigt Luleå gjort i tre av sina fyra hemmamatcher.

Visst, Luleå har haft problem med ett chans- och målfattigt powerplay, men laget lyckas ofta lösa mållinan på hemmaplan ändå. Där finns en trygghet som inte ska underskattas.

Dessutom finns det positiv energi i Luleå HF som förening just nu. Damlaget tog nämligen hem SM-guldet i helgen och det är med all säkerhet någonting som sprider energi inom föreningen. Förhoppningsvis för Luleås del smittar det också av sig på herrlaget.

Inför den här matchen sneglar vi hur som helst på målmarknaden och lockas av överspelet till 1,73 gånger pengarna. Vi tycker dock att det finns ännu mer värde i Luleå över 2,5 mål (ordinarie tid) till 1,89 gånger pengarna hos BetWay. Om den här matchserien fortsätter följa trenden med starka insatser av hemmalaget bör det sitta utan problem.

Speltips:

Speltips:  Luleå HF över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 21/3
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luleå HF  2,15 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,50 betway logo
Färjestad BK  2,95 unibet logo
Över 4,5 mål  1,73 unibet logo
Under 4,5 mål  2,16

 

Oddsens motsvarighet i procent: