Speltips, Luleå – Färjestad 25/3: Matchboll för Luleå

Simon Pålsson Publicerat: 22 mars 2016

Redan klockan 16:00 på långfredagen drar den femte och potentiellt avgörande kvartsfinalen mellan Luleå HF och Färjestad BK igång. Orkar gästerna hålla liv i den här matchserien?

3-1 i matcher till Luleå HF i kvartsfinalen mot Färjestad BK. Visst, det här är på många sätt två jämna lag, men i ärlighetens namn finns det en viss klasskillnad. Det har blivit tydligare och tydligare under den här matchserien.

Luleå känns snäppet mer välorganiserade och har därtill en fantastisk målvakt, som när han nu kommit igång på allvar kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Joel Lassinantti har imponerat och är såklart en riktig nyckelspelare för hemmalaget.

Samtliga fyra matcher så här långt har blivit relativt tighta, vilket inte är så konstigt när två lag av den här skolan möts. Det är inte samma fartfyllda ishockey som Skellefteå, Frölunda och Linköping spelar – men i Luleås fall finns det en edge som kan göra laget farliga även i en semifinal.

Färjestad saknar ork och bredd

I det här läget – underläge 3-1, matchboll mot sig och match på bortaplan – vore det konstigt om det inte vore aningen svårt att hitta motivationen för Färjestad BK. Laget har sett allt mer tröttkörda ut i den här matchserien och för att vara helt ärliga tror vi att laget får svårt att samla tillräcklig energi i den här matchen.

Missförstå mig rätt, såklart kommer laget ge allt för att vinna och hålla liv i drömmen om semifinal. Psykologiskt och undermedvetet är det dock svårt, inte minst när Luleå fått en så pass påtaglig medvind som de har nu.

Spelbolagen håller föga förvånande Luleå som klara favoriter här och det vore dumt att inte hålla med dem. Vi tycker till och med att 1,90 gånger pengarna för den raka ettan är värt en slant. Det hittar vi bland annat hos bet365.

Speltips:

Speltips:  Luleå vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, fredag 25/3
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luleå HF  1,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,20 betsson logo
Färjestad BK  3,80 unibet logo
Över 4,5 mål  2,00 unibet logo
Under 4,5 mål  1,85 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: