Speltips, Luleå – Frölunda 12/4: Hemmatrenden fortsätter?

Simon Pålsson Publicerat: 11 april 2016

Det har varit närmast löjligt jämnt hela vägen mellan Luleå HF och Frölunda HC i SHL-semifinalserien mellan lagen. Det är väl trots allt som upplagt för en sjunde och avgörande match?

Det här har väl varit en på tok för jämn matchserie för att inte gå till en sjunde och avgörande match? Det är i princip det ingångsvärdet vi har till den sjätte matchen mellan Luleå och Frölunda i SHL-semifinalen.

Lagen har följt varandra hela vägen genom semifinalserien, där det som spelat på hemmaplan sett till att vinna matchen inför sin hemmapublik. Det har dock konsekvent varit tal om väldigt jämna matcher, egentligen både sett till spelet och till resultatet.

Det är med andra ord inget snack om att det här är två jämna lag och i sådana matchserier är det inte sällan så att hemmalaget vinner sina matcher. Det skulle isåfall öppna för en sjunde och avgörande match här, vilket vi i ärlighetens namn kan tycka att den här SHL-semifinalen förtjänar.

Målvaktsfrågan kan fälla avgörandet

Visst, det är så pass jämnt att det i själva verket kan gå lite hur som helst, det är vi fullt medvetna om. De två senaste matcherna har till och med varit så jämna att de har gått till förlängning. Väl i förlängningen senast var Luleå en ramträff från att skaffa sig en 3-2-ledning inför det här sjätte mötet.

Nu är det istället Frölunda som har matchboll och kan ta sig till final i händelse av en seger uppe i Luleå. Det tror vi dock blir svårt. 4-2 i det första mötet i Luleå och 3-2 efter förlängning i det andra är vad vi har med oss i bagaget.

Med två så jämna lag är det – klyschigt nog – små marginaler som avgör. Då är det intressant att notera skillnaden på målvaktsfronten mellan lagen. Frölundas solklara nummer ett, Lars Johansson, är fortsatt indisponibel. Hemmalagets nyckelspelare Joel Lassinantti å sin sida har imponerat stort i semifinalen och höll i princip ensam Luleå kvar i matchen senast, när Frölunda körde över Luleå i den första perioden.

Ja, vi är ödmjuka nog att erkänna att det här kan gå lite hur som helst. Det känns dock som att trenden med hemmasegrar fortsätter och att vi får den där sjunde och avgörande matchen som det på något sätt är upplagt för. Två förlängning i rad – blir det då verkligen en tredje? Det tror vi inte. Luleå tar hand om det här redan under ordinarie tid. Därför spelar vi den raka ettan till 2,30 gånger pengarna hos bet365.

Speltips:

Speltips:  Luleå vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, tisdag 12/4
TV:    tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: