Speltips, Luleå – Frölunda 14/3: Fortsätter hemmatrenden?

Emil Jakobsson Publicerat: 14 mars 2015

Luleå - Frölunda 14 mars 2015 speltips SHLFrölunda vann första mötet mot Luleå med 3-2 och förstärkte genom den den otroligt tydliga hemmatrenden mellan dessa lag. Fortsätter den under lördagen eller lyckas Frölunda bryta sviten och koppla ett järngrepp om norrbottningarna?

Luleå avslutade grundserien starkt och såg otroligt stabila ut mot Djurgården under Play In. De spelade aggressivt. fysiskt och otroligt taktiskt smart. De gjorde de nästan omöjligt för Djurgården att komma in kontrollerat med pucken i zon men det spelet lyste med sin frånvaro i första matchen mot Frölunda.

Frölunda tog ledningen redan tio minuter in i första perioden och genom två snabba mål i andra perioden säkrade de segern är om Luleå kämpade sig tillbaka och 3-2. Det var tydligt att Frölundas otroligt skickliga forwards gjorde livet väldigt svårt för Luleå.

Hemmaplansfördelen brukar samtidigt väga otroligt tungt när just Luleå och Frölunda drabbar samman. Hemmalaget har vunnit de sex senaste matcherna mellan dessa lag samt åtta av de nio senaste. Ser vi bara till matcherna uppe i Luleå har hemmalaget vunnit fyra raka matcher mot Frölunda. Värt att notera är att Frölunda bara gjort tre mål under dessa fyra bortamatcher mot Luleå.

Under lagens slutspelsserie 2013 vann till exempel hemmalaget de fem första matcherna innan Luleå avgjorde serien nere i Göteborg.

Bra spelvärde i ettan

Vi ser det bästa spelvärdet i ettan som betalar hela 2,3 gånger pengarna. För den mer försiktiga finns Luleå inklusive eventuell övertid till 1,77. Betway är det bolag som erbjuder det bästa oddset på ettan, saknar ni konto hos dem får ni ett gratisspel värt 500 kr här.

Luleå har som sagt vunnit fyra raka hemmamatcher mot Frölunda, stod för en stark avslutning av matchen nu senast när de hämtade upp två mål och skapade klart flest chanser. Vi är väl medvetna om att Frölunda brukar spela bra på bortaplan men deras bortaspel passar inte speciellt bra mot just Luleå. Frölunda har en straffseger, en seger under ordinarie matchtid och hela sju förluster på de nio senaste matcherna i Coop Norrbotten Arena.

Känslan är att Frölunda är nöjda över inledningen på matchserien samtidigt som Luleå inte alls är nöjda och de lär höja sig flera snäpp nu inför sen hemmapublik. Frågan är också om inte tacklingen på Abbott fungerar som tändvätska för hemmalaget, oavsett om den är schyst eller inte så är det en lagkamrat som råkar illa ut.

Frölunda är tunga favoriter att slå ut Luleå i denna kvartsfinalserie men vi tror att norrbottningarna vinner lördagens match och kvitterar matchserien. Så här under slutspelstider blir det ofta en hel del hemmasegrar och här tror vi att vi hittat just en sådan.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Luleå 2,3 betway logo 500 kr
Oavgjort 3,8 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Frölunda 2,95 comeon logo 3 000 kr
Under 4,5 mål 1,65 titanbet logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 2,2 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Ettan, Luleå vinner
Odds: 2,3 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Lördag 14/3 kl 17:15
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo