Speltips, Luleå – Frölunda 4/4: Överreaktion av bolagen?

Emil Jakobsson Publicerat: 4 april 2016

Frölunda vann semifinal 1 hemma mot Luleå och vårt speltips under 5,0 mål satt med bred marginal. Men frågan är om spelbolagen överreagerat på resultatet inför semifinal 2?

Den första semifinalen mellan dessa två rivaler var betydligt snällare än vad många väntade sig. Det är trots allt femte slutspelsmötet sedan 2013 mellan lagen (tre i SHL, två i CHL) och det har varit otroligt många heta dueller mellan lagen de senaste säsongerna. Frölunda skapade klart flest chanser men faktum är att gästerna ledde skotten med 26-18 efter de två första perioderna.

Men som helhet vann Frölunda rättvist. De stängde ner Luleå effektivt och tvingade ofta gästerna ta avslut ur dåliga lägen samtidigt som de själv skapade nog mycket för att göra betydligt mer än ett mål.

– Vi gör egentligen en ganska svag insats sett till vårt sätt att spela hockey. Vi spelar hockey som passar dom väldigt bra. Vi måste spela som en semifinal och inte spela som omgång 30 i serien, säger Luleås huvudtränare Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

– Frölunda skapar alldeles för många bra målchanser och vi tillåter dem att göra det, fortsätter han.

Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg var betydligt nöjdare efter matchen.

– De måste vara oerhört missnöjda med sin insats, brukar vilja spela med känslor. Men vi är inte så dumma att vi tror det kommer se ut så här i morgon, säger han till GT inför den andra semifinalen.

Fem av sju gick över 4,5 mål

Luleå är helt rättvist favoriter på hemmais. Sedan slutet av november ha de vunnit 17 av 21 hemmamatcher vilken även inkluderar samtliga tre kvartsfinaler mot Färjestad. Mycket talar för att Luleå studsar tillbaka här men oddset 1,78 på Luleå inklusive förlängning är lite för lågt enligt mig. Frölunda är ett otroligt starkt lag och även om de inte spelat lika bra under våren som under hösten känns det farligt med under 1,8 gånger pengarna mot ett så skickligt lag.

Nu senast spelade vi som sagt underspelet och matchen slutade 1-0. Nu byter vi sida och satsar våra pengar på över 4,5 mål som betalar hela 2,0 gånger pengarna hos Bwin inför semifinal 2. Det kan jämföras med oddsen inför semifinal 1 där över 4,5 mål som bäst betalade 1,8. En tydlig överreaktion från bolagen när det gäller oddsen på överspelet.

Det skapades som sagt betydligt fler chanser än vad slutresultatet nu senast speglade. Luleå kommer samtidigt vilja skaka av sig den bleka insatsen och trycka på inför sin hemmapublik på ett helt annat sätt än i första matchen samtidigt som Frölunda sällan är sena att haka på offensiv hockey. Dessutom har två av de tre senaste matcherna mellan lagen uppe i Norrbotten gått över 4,5 mål och under förra säsongens slutspelsserie mellan lagen gick fem av sju matcher över 4,5 mål.

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 4/4 kl 19:30
TV:  tvtolv logocmorehockey logo  (TV-tablå)
Stream:  tv4sport logocmoreplay logo

 
 


Statistik, jämför lagen: