Speltips, Luleå – Karlskrona 30/9: Äntligen lite enklare motstånd

Simon Pålsson Publicerat: 29 september 2015

Luleå har haft en minst sagt tuff inledning på den här säsongen, men när Karlskrona nu tar sig hela vägen upp till Norrland får Luleå äntligen ett något enklare motstånd.

Det är inte precis den enklaste starten som Luleå Hockey haft på den här säsongen. På sina fyra inledande matcher har man fått möta Skellefteå två gånger, de regerande mästarna Växjö Lakers borta och årets potentiella utropstecken Frölunda Indians hemma. Fyra urtuffa matcher, något som gjort att Luleå så här långt bara tagit en seger.

Alla matcher i SHL är såklart svåra, inte minst med tanke på att alla lag bevisligen slår alla. Det har förmodligen en del att göra med att det spelas så pass många matcher och att det därigenom är svårt att bibehålla ett hundraprocentigt fokus i alla matcher, men det är också en indikation på att lagen faktiskt alla håller en jämn och hög nivå.

Trots det tycker vi att Luleå står inför ett betydligt enklare motstånd i sin femte omgång än vad man gjort tidigare. Nu kommer nykomlingarna Karlskrona HK på besök och det blir ingen kort resa för Blekingelaget. 140 mil norrut väntar alltså Luleå och om det inte vore nog med den långa resan får Karlskrona troligen räkna med ett taggat motstånd.

Luleå är på jakt efter revansch

Blott tre poäng på fyra matcher och en placering näst längst ner i tabellen är ingenting Luleå vill kännas vid särskilt länge. Vi kan inte tänka oss annat än att man går på knock direkt i inledningen av matchen. Man är dessutom erkänt starka på hemmais. Luleå får dessutom tillbaka Lucas Wallmark. En efterlängtad comeback

Karlskrona då? Man har inlett säsongen med tre förluster och en seger, men man har faktiskt lyckat få med sig ett oavgjort efter full tid i en av förlusterna. Det ska dock understrykas att laget spelat mot på pappret något svagare motstånd än vad Luleå har gjort. Segern kom till exempel mot Djurgården, ett lag som tros få det svårt i år.

Hur som helst är Karlskrona ett offensivt starkt lag och man är efter Malmö Redhawks det lag på den undre halvan som gjort klart flest mål. Dessvärre läcker det betänkligt bakåt också.

För att summera tror vi dock att Luleå är klart starkare, inte minst med tanke på förutsättningarna som inledningen på säsongen stakat upp för oss. Luleå är säkerligen ute efter revansch och det är gärna något man jagar inför sin hemmapublik. Vi tror att man går på knock direkt och tar ledningen redan i den första perioden. Därför spelar vi Luleå att vinna första perioden till 2,00 hos William Hill. Spelet känns extra bra då Karlskrona faktiskt släppt in det första målet i samtliga sina matcher så här långt.

.

Speltips:

Speltips:  Luleå vinna första perioden
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 30/9
TV:    cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luleå  1,45 betway logo
Oavgjort  5,80 comeon logo
Karlskrona  6,75 unibet logo
Över 4,5 mål  1,71 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,10 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: