Speltips, Luleå – Linköping 7/1: De gör matchens första mål

Emil Jakobsson Publicerat: 7 januari 2016

Tre otroligt viktiga poäng står på spel i jakten på en topp fyra-placering när Luleå tar emot Linköping och vinnaren här kommer ligga just topp fyra efter den 31 omgången av SHL är färdigspelad då bara en poäng skiljer lagen åt inför matchen.

Hemmalaget Luleå stormar fram genom tabellen just nu och är utan tvekan seriens formstarkaste lag. De har tagit tre poäng i åtta av de nio senaste matcherna och matchen de inte vann tog de i alla fall poäng i då den gick till straffar.

Hemma i Luleå har de vunnit fem av de sex senaste och de avslutade 2015 med att vinna borta mot Modo.

Även Linköping har en fin formkurva då de vunnit fem av de sju senaste matcherna. På bortaplan har de två raka förluster men innan det hade de tre raka segrar på bortaplan.

Linköping har även fördel när vi ser till inbördes möten då de vunnit säsongens båda möten mot Luleå även om båda spelats på hemmaplan. Tar vi även med förra säsongen i beräkningarna har Linköping vunnit fem av sju matcher mot Luleå och en av två uppe i Luleå.

Ful ovana att släppa in första målet

– Det gäller för oss att vara med direkt när vi kommer upp dit, säger Linköpings Niklas Fogström till klubbens webbsida inför matchen och det är faktiskt precis där vi hittar vårt speltips inför matchen.

Luleå är formstarka och är rättvist favoriter i form av hemmaplan. Men de har en otroligt ful ovana att inte riktigt vara med från start och att gång på gång släppa in matchens första mål. Luleå har faktiskt bara gjort matchens första mål i 11 av säsongens 30 matcher och bara jumbon Karlskrona med 10 mål är sämre.

Linköping är samtidigt raka motsatsen. De har gjort matchens första mål i hela 20 av 30 matcher den här säsongen vilket är näst bäst i SHL. Även på bortaplan ser det bra ut där LHC gjort matchens första mål i 9 av 15 matcher. Faktum är att Linköping gjort hela 21,69% av sina mål den här säsongen under matchens 10 första minuter.

Linköping har till exempel gjort matchens första mål i fyra raka matcher och mot ett Luleå som har en ful ovana att inleda matcherna svagt tror jag att Linköping kan sätta matchens första mål och oddset 2,1 Betsson synar vi mer än gärna. Det spelet har dessutom en gardering att om matchen slutar 0-0 får vi pengarna tillbaka.

Betsson ger dessutom våra läsare en unik bonus. Förutom deras vanliga 1 000 kr bonus får våra läsare via denna länk även ett gratisspel i mobilen värt 200 kr.

Speltips:

Speltips: Linköping gör matchens första mål (pengarna tillbaka vid 0-0)
Odds: 2,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Unik: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel i mobilen)
Spelstopp: Kl 19:00 torsdag 7/1
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luleå 2,1 bwin logo
Oavgjort 4,4 betrally logo
Linköping 3,3 unibet logo
Över 5,5 mål 2,45 bwin logo
Under 5,5 mål 1,61 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: