Speltips, Luleå – Lukko 22/8: Kärt återseende?

Emil Jakobsson Publicerat: 21 augusti 2015

Luleå Hockey vann Champions Hockey League förra säsongen. Nu siktar de på att försvara sin titel och första hindret på vägen är finska Lukko Rauma. 

Förra säsongen drabbade Luleå och Lukko Rauma samman hela fyra gånger. Under gruppspelet vann Luleå hemmamötet med 3-1 och Lukko vann sedan matchen i Finland med 2-0. De lottades sedan mot varandra i slutspelet och där vann Luleå med 5-2 på bortaplan och sedan 2-1 hemma i Luleå.

Luleå har annars gjort en storsatsning inför säsongen. De har bland annat hämtat in spelare som Bill Sweat, Toni Rajala och Jacob Micflicker som alla tre snittade nästan en poäng per match för Brynäs, Färjestad respektive Linköping förra säsongen.

Luleå har även sedan flera säsonger en uttalad strategi att de satsar väldigt mycket på Europaspel. De har förutom CHL-titeln förra säsongen även vunnit föregångaren European Trophy 2012. Man behöver med andra ord inte sätta några frågetecken runt motivationen. Under försäsongen har de vunnit mot Asplöven och Modo men sedan förlorat mot Kärpät och HPK.

Ett spelbolag sticker ut

Lukko Rauma slutade förra säsongen trea i finska Liiga och blev sedan utslagna i semifinal. Bland nyckelspelarna hittar vi målvakten Ryan Zapolski, backen Ilkka Mikkola som vunnit ligan i Finland åtta gånger samt NHL-meriterade Janne Niskala.

När vi tittar närmare på oddsen är det ett spelbolag som sticker ut i sin värdering. William Hill erbjuder hela 1,9 för den raka ettan samtidigt som de flesta bolagen ligger runt 1,8 och en del är nere runt 1,75. Vi anser att bolagen runt 1,8 ligger rätt i sin värdering vilket gör att den raka ettan blir ett givet värdespel enligt oss.

Luleå vann trots allt tre av fyra matcher mot Lukko förra säsongen, har hemmaplan och brukar spela bra när det kommer till Europaspel. Till 1,9 är ettan tagen.

Speltips:

Speltips: Luleå vinner, rak etta
Odds: 1,9 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 15:00, lördag 22/8
TV:  svttva logo  (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luleå 1,9 williamhill logo
Oavgjort 4,4 bwin logo
Lukko 3,6 comeon logo
Över 5,5 mål 2,4 unibet logo
Under 5,5 mål 1,65 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: