Speltips, Luleå – Örebro 27/1: Tight och tufft

Simon Pålsson Publicerat: 26 januari 2016

Två lag med fin form på slutet drabbar samman uppe i Luleå under onsdagskvällen. Kan Örebro HK ställa till det för ett starkt hemmalag?

SHL-onsdagen bjuder på två matcher, men vårt fokus kommer att ligga på matchen uppe i Luleå, där hemmalaget tar sig an Örebro HK i en spännande match mellan två lag som ser ut att ha hittat formen på sistone.

Hemmalaget har intagit positionen som seriens närmast jagande lag till toppduon Frölunda och Skellefteå efter att ha plockat sju segrar på sina åtta senaste matcher. Det är ett imponerande facit som gör laget till ett av de klart formstarkaste i hela SHL för tillfället.

Att det finns en hög nivå i laget och truppen är vi många som känner till och kanske är det först nu som vi får se hur pass bra Luleå faktiskt kan vara? Klart är i alla fall att laget i nuvarande tappning hittat en helt annan organisation och att allra främst försvarsspelet imponerar stort. Det är någonting som kan ta ett lag långt i ett slutspel, där varje match är en tight strid.

Ett par tunga skalper

Örebro HK å sin sida var ett av seriens klart mest utskällda lag i slutet på förra året och det såg i ärlighetens namn riktigt mörkt ut för laget, som sjönk som en sten i tabellen och såg ut att på allvar kunna tappa sin playoff-plats till Malmö Redhawks eller Rögle BK.

Nu har laget dock hittat tillbaka till det spel som trots allt är tämligen poänggivande, något som lett till ett par tunga skalper på sistone. Vinster mot Färjestad, Brynäs, HV71 och Djurgården är inte så pjåkigt. Totalt fyra segrar på de fem senaste matcherna är inte heller det så illa.

Laget har spelat en rad målsnåla matcher på sistone, med sex av de åtta senaste matcherna som har slutat med max fem mål. Att då ta sig till ett välorganiserat Luleå lär bli en tuff uppgift och känslan är att vi får se en tight historia.

Därför tycker vi att under 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,93 gånger pengarna hos Unibet är ett spel med fint värde. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem mål i matchen.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,93 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 27/1
TV:    cmoresport logo cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Luleå HF  1,73 williamhill logo
Oavgjort  5,00 betsson logo
Örebro HK  4,33 titanbet logo
Över 4,5 mål  1,67 titanbet logo
Under 4,5 mål  2,35 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: